Home Новини сучасних технологій Довгоочікувана macOS Big Sur виходить вже завтра

Довгоочікувана macOS Big Sur виходить вже завтра

0

Довгоочікувана macOS Big Sur виходить вже завтра. macOS Big Sur максимально використовує можливості однокристальної системи Apple M1.

На конференції розробників Apple WWDC компанія офіційно анонсувала операційну систему macOS Big Sur, а вчора в ході заходу під назвою One More Thing компанія оголосила, що macOS Big Sur вийде 12 листопада.

Компанія стверджує, що операційна система macOS Big Sur максимально використовує можливості однокристальної системи Apple M1. Нова ОС отримала назву на честь району Біг-Сур (Big Sur), який розташований на узбережжі центральній Каліфорнії, де гірський хребет Санта-Лусія впирається в Тихий океан. Район користується великою популярністю у туристів.

Першою і найбільш очевидною зміною macOS Big Sur став новий користувальницький інтерфейс, розробники стверджують, що це одне з найбільших змін з часів Mac OS X. Тепер додатки мають нові колірні схеми, ефекти прозорості і закруглені кути, напівпрозору рядок меню і новий набір значків додатків . В оновленні також представлені нові прапорці, повзунки, звуки і символи, а також нова іконографія. Кнопки з'являються і зникають у вікні програми у міру необхідності. У сукупності весь призначений для користувача інтерфейс повністю відрізняється від того, до чого звикли користувачі macOS.

Apple macOS Big Sur також представляє новий Центр управління. Користувачі відчують деяку схожість з iOS. Він дозволяє користувачеві перетягувати деякі елементи, щоб закріпити їх в рядку меню, що дозволяє швидко отримати доступ до деяких функцій без необхідності зупиняти Центр управління. Також є новий Центр повідомлень, який покаже всі повідомлення, якщо ви натиснете на годинник в кутку. Повідомлення в значній мірі відповідають дизайну iOS, є новий інтерфейс віджетів, який використовує інтеграцію віджетів iOS 14.

Читайте також: Apple намагається запатентувати нове розміщення лідара.

Джерело

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version