Чому не було Windows 9?

0

Microsoft перескочила між Windows 8 і Windows 10 — помітили, що чогось не вистачає? Ми розглянемо, чому не було Windows 9.

Велика перерва з 8; «Windows One» була недоступна

Під час розробки Microsoft називала Windows 10 « Порогом » на честь планети у вигаданому всесвіті Halo . Тим часом преса припускала , що наступна основна версія Windows буде називатися «Windows 9». І все ж 30 вересня 2014 року Microsoft здивувала всіх нас , оголосивши натомість «Windows 10». Причина багато в чому пов’язана з попередньою основною версією Windows, Windows 8.

Windows 8, хоча інноваційна , не була добре прийнята. Загалом це було розцінено як неприємний провал від Microsoft. Windows 8.1, запущена в 2013 році, виправила деякі (але не всі) свої найбільш непопулярні функції, визнаючи, що Windows 8 не була ідеальною версією.

Назвавши «Windows 10», фірма хотіла показати, що Threshold — це не просто оновлення або продовження непопулярної технології Windows 8. Windows 10 була б цілковитою розривом з новою основною версією. Крім того, Microsoft уявляла Threshold як «хвилю» операційних систем, які застосовуватимуться до настільних комп’ютерів, планшетів, Windows Phone та Xbox One, ідеально адаптуючи інтерфейс користувача до кожного пристрою.

Цікаво, що Microsoft мало що може сказати офіційно про пропуск Windows 9. Під час запуску Windows 10 у 2014 році (як повідомляє ExtremeTech , оскільки відео наразі недоступне) керівник Windows Террі Майерсон дав кілька важливих підказок щодо мислення компанії: « Ми знаємо, виходячи з продукту, який з’явиться, і наскільки в цілому буде відрізнятися наш підхід», – сказав він. «Було б неправильно називати це Windows 9 » .

Крім того, Майерсон дав іншу підказку про те, що фірма, можливо, хотіла назвати випуск «Windows One», але була зірвана існування Windows 1.0 (ще в 1985 році). Згідно з ExtremeTech, Майерсон зазначив, що Windows One матиме сенс у контексті OneNote, OneDrive та Xbox One, але «на жаль, Windows 1 створили гіганти, які були до нас».

Тож якщо Windows One була взята, ми припускаємо, чому б не додати нуль і не назвати його Windows 10? У світі маркетингу не існує жорстких логічних правил для іменування продуктів, тому це пояснення здається не менш гарним.

Цікаво: Відомо, що зробити, щоб Windows працював швидше.

Неофіційна причина: проблеми з сумісністю з Windows 9x

Тим не менш, дещо розпливчасті офіційні пояснення Microsoft («Це прийшло і пішли») не всіх задовольнили, тому альтернативні теорії залишаються. І ось дурість: у самий день оголошення Windows 10 хтось на Reddit, який стверджував, що є розробником Microsoft , написав , що Microsoft уникала «Windows 9», оскільки це може заплутати програми, які перевіряють Windows 95 або Windows 98, два попередні випуски Windows від 1990-ті роки.

(Уявіть собі, що старовинна програма Windows, написана в 1990-х роках, перевіряє «Windows 9*», а потім знаходить «Windows 9» і думає, що вона працює на Windows 95, наприклад.)

З огляду на знамениту прихильність Microsoft до зворотної сумісності — і перевірену історію з махінаціями з перевіркою номерів версій — ця претензія здавалася достатньо правдоподібною, щоб на той час охопити багато новинних сайтів. Фанати Windows, які в курсі, могли б відразу проколоти діри в цій теорії, враховуючи, що офіційним номером версії Windows 95 був не «Windows 95». Добре написана програма, яка виконує перевірку версії, насправді побачить номер версії 4.00.95 (і вище), а для Windows 98 — 4.10.1998 (і вище). Тож, здається, пояснення не має великого значення.

Але зачекайте: не всі програми добре написані, і люди знайшли докази існуючого застарілого коду, написаного на Java, який перевіряє версію Windows, дивлячись на назву рядка ОС замість номера версії. (Ми також знайшли деякі: ось два приклади .) Тож, можливо, в заявах Reddit все-таки є частка правди. Ми не знаємо, чи вплинуло це на рішення Microsoft щодо найменування чи ні, але, враховуючи історію Microsoft, яка намагалася не порушити сумісність, це цілком можливо.

Цікаво: Названо 3 способи, які відновлять завантаження оновлення в Windows 10, якщо воно зависло.

Число 9 не щасливе в Японії

Називаючи Windows 10, можливо, хтось вказав, що число 9 для деяких в Японії вважається невдалим. При вимові воно звучить схоже на слово, яке означає «катування», хоча це значення може не бути широко поширеним. Проте, враховуючи, що «Windows Torture» не має великого значення для японського ринку, ми можемо зрозуміти ще одну причину, чому Microsoft, можливо, хотіла б уникнути «Windows 9», але це цілком спекулятивне.

Ще одне популярне припущення полягає в тому, що Microsoft хотіла привести Windows до паритету версій з Mac OS X (вимовляється «десять»), яка залишалася в номерах версій 10.x протягом 20 років. Незалежно від причини, якщо ви думаєте про це, сотні мільйонів людей використовують те, що могло бути сьогодні Windows 9 — ми просто називаємо це «Windows 10». Це все маркетинг.

Цікаво: Відомо, чому операційна система Windows 11 негативно впливає на накопичувачі.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version