Home Новини сучасних технологій Чому українцям радять видалити додаток «Приват24» зі смартфона і чи потрібно це...

Чому українцям радять видалити додаток «Приват24» зі смартфона і чи потрібно це робити?

0

На просторах українського інтернету можна зустріти багато матеріалу, який стосується такого банку, як ПриватБанк та його додатку Приват24. Більшість матеріалу орієнтовано на людей, які вірять в теорії змов і традиційно, такий матеріал тільки більше підживлює ці теорії. Зараз мова якраз піде про випадок, коли українцям рекомендують видалити додаток Приват24, через найпопулярніші причини.

І так, перша причина, яка повинна вас “змусити” видалити Приват24, це те, що додаток в обличчі ПриватБанку стежить за своїми клієнтами. Тільки нещодавно ми опублікували матеріал, де якраз йшла мова про дозволи, які просить додаток Приват24. Детальніше можете ознайомитися за цим посиланням.

Якщо коротко, то всі додатки, які встановлені на смартфоні, збирають ту чи іншу інформацію про вас, але у випадку із звичайними додатками, ви можете й не здогадуватися, що саме вони збирають. У випадку з Приват24, вся інформація збирається тільки для безпеки вашого банківського рахунку та правильної і безперебійної роботи додатку на вашому смартфоні.

Якщо відверто, то банки вже давно знають про вас все що їм необхідно, а ваша конфіденційна інформація їм непотрібна. Їх цікавить тільки ваша платоспроможність і фінансові можливості. Все решта, для них не має значення.

Наступна популярна причина, це додаткові витрати заряду смартфона та його “глючність”. В певній мірі, це так, але воно не настільки критично, як всюди описується. Всі додатки, які ви завантажуєте на смартфон, працюють в фоновому режимі і очікують, коли ви їх почнете використовувати. Так само додаток Приват24 працює в фоновому режимі. Також варто відмітити, що всі фінансові додатки мають вбудовані антивірусні програми, які весь час сканують пристрої на наявність шкідливих додатків та проблем із конфіденційністю.

Шахраї можуть скористатися Приват24 і викрасти всі ваші кошти

Також популярний міф, оскільки прямий доступ до вашого кабінету в приват24 зможете отримати тільки ви, або той, хто знає ваші дані для входу і...ваш смартфон з сім-картою. Яка ймовірність, що хтось дізнається всі ці дані, та ще й буде користується вашим смартфоном?

Зазвичай, якщо і відбувається несанкційований вхід в приват24, то відбувається тільки він з вашою допомогою. Відбутися таке може тоді, коли ви повідомили стороннім людям ваші дані для входу. В інших випадках, банк захищає ваші гроші від шахраїв.

Як бачите, ці найпопулярніші причини для видалення приват24 видумані. Якщо ви хочете відчувати себе в справжній безпеці, то видаляти з смартфона необхідно не тільки Приват24, а й месенджери, соцмережі, ігри і взагалі, використовувати тільки кнопкові телефони. На думку ITechNews, відмовлятися від технологій і комфорту через таку причину не варто.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version