Реклама

Дивовижне полярне сяйво, зафіксоване на фотографіях з космосу МКС

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Міжнародна космічна станція (МКС) зробила приголомшливі фотографії полярного сяйва, яке можна побачити з космосу. Акт був зроблений минулої середи (17) і опублікований астронавтом НАСА Бобом Хайнсом. Явище є результатом сонячної бурі , яка обрушилася на Землю цього тижня. 

«Абсолютно ЧУДОВЕ сьогоднішнє полярне сяйво!!!», — пише астронавт у твіті, що супроводжує фото з запису. «Дякую за нещодавню сонячну активність, яка створила ці чудові краєвиди», — відповів він.

Явище відбувається поблизу полюсів в результаті посилки частинок від Сонця до нашої планети. Енергія цих частинок притягується магнітним полем Землі, і частинки течуть уздовж магнітних ліній біля полюсів нашої планети та генерують світіння, як атмосферні молекули. Частинки сонця течуть вздовж магнітних ліній біля полюсів Землі та генерують світіння, коли атмосферні молекули «вражають» електричну активність. 

Цікаво: Сонячна енергія, отримана в космосі, може стати альтернативою для Європи.

Сонячна буря перед світанком

Під час цих явищ магнітне поле Землі злегка стискається хвилями високоенергетичних частинок, які протікають вздовж ліній магнітного поля поблизу полюсів і збуджують молекули в атмосфері, вивільняючи енергію у вигляді світла для створення полярних сяйв.

Той, що стався цього тижня, був класом G2, який вважається помірним. Більш екстремальні геомагнітні бурі можуть порушити магнітне поле нашої планети настільки потужно, щоб збити супутники з Землею, повідомляє LiveScience. За словами експертів, екстремальні геомагнітні бурі можуть навіть пошкодити Інтернет. 

За даними SWPC, уламки, що вириваються із Сонця, або корональні викиди маси (CME), зазвичай займають приблизно від 15 до 18 годин, щоб досягти Землі.

З 1775 року астрономи знають, що сонячна активність то зростає, то слабшає циклічно. Однак останнім часом Сонце було більш активним, ніж очікувалося, з майже вдвічі більшою кількістю появи сонячних плям, прогнозованих NOAA.

Цікаво: Розповідаємо, як смартфони впливають на навколишній світ та організм людини.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Придбати iPhone 14 Plus тепер значно простіше

Серія смартфонів iPhone 14 від компанії Apple запущена минулого місяця і прихильники компанії активно купують, або ж залишають заявки на...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -