Реклама

Google запустила в Австралії платну новинну платформу

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Компанія Google запустила в Австралії платну новинну платформу, на якій розміщується контент, отриманий від видавців в рамках укладеного з ними контракту. Це, за задумом технологічного гіганта, має продемонструвати, що немає ніякої необхідності в прийнятті підготовленого Канберрою закону, що змушує компанію платити місцевим постачальникам новин за показ контенту в її пошуковій системі.

Платформа News Showcase, поки функціонує тільки в Бразилії і Німеччини, спочатку планувалася до запуску в Австралії в червні минулого року. Але Google відклала ці плани, коли Канберра зажадала від Google і Facebook платити австралійським медіакомпаніям за контент, чого до цього не практикувалося в жодній країні.

В даний час законопроект знаходиться на розгляді в парламенті. Компанія назвала закон «непрацездатним» і пригрозила покинути пошуковий ринок країни в разі його прийняття.

На початковому етапі запуск платформи News Showcase в Австралії дозволить семи місцевим ЗМІ, включаючи Canberra Times, отримувати плату за використання їх контенту. Фінансові деталі угод не розголошуються. Google заявила, що сподівається на розширення кола австралійських видавців, які зможуть скористатися перевагами цієї платформи.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Motorola готується до випуску 5G смартфона з кодовою назвою “Київ”

Motorola готується до випуску 5G смартфона з кодовою назвою “Київ”. Така інформація надійшла від порталу techniknews, де йдеться, що...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -