Home Новини сучасних технологій Галочки на повідомленнях в месенджерах: що означають і для чого створені?

Галочки на повідомленнях в месенджерах: що означають і для чого створені?

0

Для того, щоб не витрачати багато грошей на смс повідомлення, люди все більше почали використовувати різні месенджери. Найпопулярніші – Telegram та WhatsApp. В них спілкування абсолютно безплатне та необмежене. Усі види повідомлень (голосові, текстові, відео) можна надсилати будь-коли і будь-кому. Для цього потрібно мати лише інтернет. Окрім цього, в програмах є дуже важливі позначки, які несуть потрібну інформацію, а користувачі не знають про них. Про це і буде йтись у статті.

Мова піде про галочки під повідомленнями. В різних месенджерах вони мають різне значення. Тому для початку розповімо про WhatsApp. Коли людина надсилає повідомлення, то внизу під ним з'являється галочка. Коли вона одна і сіра, то ваше повідомлення надіслане, але не доставлене. Коли галочки дві сірі, то повідомлення доставилось, але не прочиталось. А ось дві сині галочки - це прочитане співрозмовником повідомлення. Це дуже зручно, адже відразу можна зрозуміти про те, чи дізналась людина інформацію, яку ви хотіли донести.

Цікаво: Названо 6 цікавих прийомів WhatsApp для Android та iPhone

У випадку, якщо ви спілкуєтесь з декількома людьми в одному діалозі, то галочки трохи по-іншому показують. Одна сіра галочка - доставлене повідомлення, дві сині - прочитане. При цьому можна навіть побачити, коли кожен співрозмовник побачив текст (точний час).

Якщо ви не хочете, щоб співрозмовник знав чи прочитали ви повідомлення, то цю функцію можна швидко і легко відключити в налаштуваннях. Мінусом є те, що ви також не будете бачити цю інформацію в діалогах з іншими.

З WhatsApp розібрались, тепер поговоримо про Telegram. Тут все дуже схоже, але має певні відмінності. В цьому месенджері з'являється та ж сама одна сіра галочка, коли повідомлення надіслане, а наступними з'являються відразу дві сині галочки, після того як людина прочитала. В даній програмі не показує доставку повідомлення. Це зв'язано з тим, що Telegram може одночасно бути встановлений на декілька пристроїв (телефон, ноутбук, комп'ютер). Тому тяжко визначити, куди саме першим прийшло повідомлення. Для когось це мінус, а дехто на це взагалі не звертає увагу. Ще один недолік - це не можливість відключити сповіщення про прочитання повідомлення. Декому це приносить дискомфорт, а інші можуть також навіть не задумувались про це. Кожен користується тим месенджером, який зручніший для спілкування.

Буває так, що людина надіслала повідомлення, а сині галочки не з'являються дуже довго. Це буває з декількох причин.

Варто прочитати: Названо приховані можливості месенджера Telegram

Ну по-перше, співрозмовник може просто ще не побачити ваше повідомлення, або бути не підключеним до інтернету. Також буває, що вимкнувся телефон. Згодом, коли людина таки візьме телефон до рук і відкриє месенджер, то галочки будуть помітні автору і стануть сині.

А от бувають і інші ситуації. Наприклад, людина вимкнула сповіщення про доставку. Або ж ознайомилась із інформацією в спливаючому вікні, а у саму програму не зайшла. Або ж можна прочитати повідомлення при цьому не вмикаючи інтернет. В такому випадку відправник теж не дізнається чи людина прочитала його текст.

З основною інформацією про сповіщення ми сьогодні детально ознайомились. Варто знати, що це все стосується майже усіх месенджерів. Система сповіщень практично ідентична кругом.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version