Реклама

Huawei знайшли нових постачальників чіпів для смартфонів

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Всі добре пам’ятають, що в Huawei зараз великі проблеми із постачальниками чіпів для своєї техніки. Тут можна сказати, що проблема не тільки із поставками чіпів, а й з багатьма іншими комплектуючими. І все це відбуваєтся через проблеми із США і відповідні заборони на співпрацю американських компаній із Huawei. Сьогодні ж, ресур Reuters повідомляє, що Huawei знайшли нових постачальників чіпів для смартфонів.

Як повідомляється, вони ( Huawei) за кілька місяців вибрали собі 17 нових постачальників і купили частки в кількох технологічних компаніях. Все це робиться для того, щоб побудувати новий ланцюжок поставок для своїх смартфонів та інших пристроїв. У повідомленні Reuters говориться, що компанія зосереджена на створенні китайського ланцюжка поставок без участі зарубіжних компаній. Компанія Huawei Habo Investments, що відкрилася в квітні 2019 року, з серпня 2019 року завершила близько 17 угод. Згідно публічним даними, ці угоди були спрямовані на придбання часток у китайських технологічних компаній. Більшість угод укладаються з стартапами, включаючи Vertilite, Shoulder Electronics, 3Peak і інші.

За непідтвердженою інформацією, Huawei Habo Investments зазвичай купляє 5-10% акцій нових компаній. Компанія Vertilite, заснована в 2015 році, виробляє датчики VCSEL для розпізнавання осіб. Повідомляється, що Huawei вже використовувала подібні датчики в ряді пристроїв. Компанія Shoulder Electronics виробляє радіочастотні фільтри для бездротового зв'язку, але як і раніше не підтримує технологію 5G. 3Peak виробляє аналого-цифрові перетворювачі для мережевих базових станцій. Крім того, інвестиції Huawei Habo Investments також включають компанії, не пов'язані з телекомунікаціями. У списку є компанії з виробництва мікросхем, акумуляторів та іншого обладнання.

За словами колишнього співробітника Huawei, компанія раніше сама займалася дослідженнями і розробками, звертаючись до інвестицій тільки в крайньому випадку. Щоб ці інвестиції спрацювали, потрібен час, однак у Huawei не залишається іншого шляху. Також повідомляється, що більшість компаній є крихітними і неконкурентоспроможними в світовому масштабі. Наприклад, річний дохід 3Peak в 2019 році склав лише 44 мільйони доларів.

Рекомендуємо: Великобританія Відмовляється Від Телекомунікаційного Обладнання Huawei

Джерело: Reuters

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Розкрита реальна вартість консолі Sony PlayStation 5

Цього року споживчий ринок накрив тотальний дефіцит: від нових iPhone 12 і ігрових консолей до процесорів Ryzen 5000 і...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -