Home Новини сучасних технологій Бізнес новини Як повернути свої гроші, якщо забули забрати їх з банкомату

Як повернути свої гроші, якщо забули забрати їх з банкомату

0

Як показує статистика і кількість негативних відгуків користувачів, досить велика кількість користувачів банкомату забувають забирати готівку, яку він видає. Не будемо розбиратися з тим, чому таке відбувається, але напевно найчастіше це відбувається через те, що користувачі банкомату кудись спішать і забувають для чого їм взагалі був потрібен банкомат. Так ось, якщо ви один з тих “щасливчиків”, які спішать, то зараз розповімо, як повернути свої гроші, якщо забули забрати їх з банкомату.

І так, для початку варто зауважити, що станеться з вашою готівкою, яку ви забули в банкоматі. На вас чекають два можливі варіанти, де перший це банкомат повернув готівку назад, а другий це хтось забрав вашу готівку.

В першому випадку повернути свої кошти буде не так складно, оскільки всі банкомати обладнані камерами, які записують все, що відбувається навколо банкомату. Якщо ви скористалися своєю банківською картою, то ця операція записується і передається на сервера банку. Відповідно, якщо здійснювалася операція по зняттю готівки, але готівку не було отримано, то банк буде про це знати. Досить часто, після інкасації, кошти повертають власникові банківської карти, з якої здійснювався запит на зняття готівки.

Також ви можете особисто зателефонувати на гарячу лінію банку та повідомити їм всю необхідну інформацію, щоб пришвидшити процес повернення коштів. Рекомендується вказати місцезнаходження банкомату, час проведення операції по зняттю готівки, ім'я та прізвище власника карти та іншу інформацію, яка не відноситься до конфіденційної (пін-код, код CVV, термін дії карти, логін та пароль для входу в онлайн банк).

Ще ви можете особисто відвідати найближче вдділення банку, щоб написати заяву на повернення коштів, які вам не видав банкомат.

Тепер стосовно тої ситуації, коли хтось забрав ваші кошти з банкомату. В даному випадку повернення коштів займе трохи більше часу, оскільки вам прийдеться спочатку зателефонувати на гарячу лінію банку (або відвідати найближче відділення) та надати всю необхідну інформацію, а саме коли трапилася така неприємна ситуація і тому подібне. Зазвичай, вам дадуть рекомендації стосовно того, як діяти далі.

Наступним кроком стане відвідування відділу поліції, де необхідно написати заяву про викрадення коштів. Якщо є можливість, то необхідно надати відео із камер спостереження, які в банку, попередньо повинні вам надати.

Далі розпочнуться судові процеси, пошук винуватця і тому подібне. В загальному, цей процес може тривати досить довго і банк вам не буде повертати кошти. Відшкодування всієї суми та додаткові витрати будуть компенсуватися за рахунок тої людини, яка вкрала ваші кошти.

Як бачите, процес повернення коштів займе тривалий час, тому краще уважно поводитися з банкоматом і не спішити, а забирати свою картку і перевіряти чи всю суму вам видав банкомат.

Також нещодавно було названо функцію банкоматів Приватбанку, від якої були б в захваті всі клієнти.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version