Home Новини сучасних технологій Як змонтувати ISO образ в Windows без програм

Як змонтувати ISO образ в Windows без програм

0

Цікавою функцією, яка з’явилася в нових версіях операційних системах Windows, є можливість відкривати образи ISO без використання інших програм на комп’ютері. Використовуючи функціональні можливості провідника, ви можете підключити образ ISO у Windows, як якщо б він був у CD\DVD.

Цікаво: Windows 11 працює повільно? Перегляньте можливі причини та 7 порад щодо оптимізації продуктивності.

Як змонтувати ISO образ в Windows без програм

Не так давно в минулому, нам потрібно було створити ISO-образи наших музичних дисків, фільмів і даних для віртуального зберігання за допомогою спеціальних платформ.

Минули роки багатьох інновацій на ринку технологій, і зберігання ISO-образу в Інтернеті чи на комп’ютері було відносно поширеним явищем.

Але нам завжди доводилося використовувати програму третьої сторони, щоб знову монтувати образ ISO, і часто програму оплачували як обмежений пробний період.

Тепер часи змінилися, але ISO-образи все ще є дуже розумним способом зберігання програм, які можна встановити, і мають вбудовану сумісність з операційною системою Windows. Тим не менш, давайте подивимося, як змонтувати образ ISO у Windows без використання зовнішніх програм.

  1. Знайдіть ISO-образ, який ви хочете підключити до системи.
  2. (необов’язково) Ці файли ISO ідентифікуються розширенням «.iso» в кінці назви файлу, якщо ви налаштували систему на відображення розширень файлів. Щоб відображати розширення в кінці всіх файлів і зображень на вашому комп’ютері, відкрийте будь-яку папку та натисніть «Перегляд», а потім поставте прапорець «Розширення імені файлу».
  3. Визначили образ «.iso» у вашій системі Windows, клацніть файл правою кнопкою миші, щоб відобразити спадне меню. У меню виберіть опцію «Відкрити за допомогою», а потім виберіть «Провідник Windows», щоб відкрити файл.
  4. Якщо все піде добре, образ «.iso» відразу відкриється в новому вікні на своєрідному віртуальному диску.

Ось і все, це все, що вам потрібно знати, як змонтувати ISO-образ у Windows без програм.

Дізнавшись, як монтувати образ ISO у Windows без використання зовнішніх програм, ви також повинні навчитися відключати образ диска. Процес такий же простий, як монтування ISO-образу в Windows, лише кілька клацань, і все.

Цікаво: Розповідаємо, як сканувати за допомогою антивіруса Microsoft Defender у Windows 11.

Як демонтувати образ ISO

Якщо ви дізналися, як монтувати ISO-образ в Windows без програм, ви побачили, що те ж саме працює, але образ буде відкритий, якщо ви знову видалите його з системи. Для цього виконайте наведені нижче дії.

  1. Відкрийте будь-яку папку на комп’ютері або натисніть Windows+E, щоб відкрити папку в Провіднику Windows. Потім натисніть «Цей комп’ютер» у правій частині папки.
  2. Тепер визначте віртуальний диск образу «.iso», який ми змонтували в попередньому процесі, і клацніть його правою кнопкою миші.
  3. У спадному меню натисніть опцію «Вилучити», щоб негайно видалити віртуальний диск із системи.

І це все, що вам потрібно навчитися, щоб знати, як змонтувати ISO-образ на Windows без програм.

Щоб отримати додаткові відомості та поради про Windows, перейдіть за рекомендованими посиланнями на початку цієї статті.

Цікаво: Тестуємо новий Windows 11 в себе на комп’ютері абсолютно безкоштовно.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version