Home Новини сучасних технологій Яким повинен бути ноутбук для навчання в школі?

Яким повинен бути ноутбук для навчання в школі?

0
Яким повинен бути ноутбук для навчання в школі?

Зараз такий час, що ноутбук повинен бути не лише для роботи чи для навчання в університеті, але й школяру необхідний. Враховуючи те, що навчальний рік вже розпочався, батькам треба обрати яку ж модель вибрати для своєї дитини і тут вони починають думати на що звернути увагу. Пропонуємо список характеристик, які повинні бути в ноутбуці для школи.

Цікаво: 5 критеріїв вибору дешевого та функціонального ноутбука

Для початку поговоримо про потужність. Не потрібно дивитись на максимально продуктивні моделі, але й повільні купувати не треба. Оптимальний процесор, який справиться із усіма завданнями – це Ryzen 3 або Intel Core i3. Вони ідеально підходять і для простих задач, і для більш складних. А для школяра це важливо, бо може доведеться створювати різні презентації.
Оперативної пам’яті повинно бути 8 Гб точно, по можливості – 16 Гб. Ну і не забуваємо, що накопичувач лише SSD, інших варіантів навіть не слід дивитись.
На рахунок відеокарти питання спірне. Якщо потрібна, то нехай буде. Але от ігрові ноутбуки точно не підходять для школи, бо дитина просто завантажить на нього купу ігор і про уроки забуде в ту ж секунду. Якщо ваша дитина любить розважатись іграми, то кращим рішенням стане приставка.

Далі про екран. Це дуже важлива частина вибору, бо від цього залежить навантаження на очі. Розмір не повинен бути меншим чи більшим за 14-15 дюймів. Малі діагоналі змушують напружувати очі, та й клавіатура не завжди зручна. А от великі просто не зручно носити із собою, вони важкі та не зручні.
Що стосується матриці, то треба дивитись на IPS, вона не псує зір та зручна для використання. Ще й якість хороша. Є вже моделі з OLED, вони також варті уваги, але лише в тому випадку, якщо бюджет дозволяє. Вони мають трохи вищу ціну. Роздільна здатність повинна бути не менша, ніж 1980*1080.

Тепер акумулятор. Не важливо для кого та для яких задач купується ноутбук, чим більша ємність батареї тим краще. Для школяра треба, щоб пристрій працював автономно від 8 годин, ще потрібно врахувати, що дитина може просто забути поставити на зарядку ноутбук і він вимкнеться.

Варто знати: Відомо, чи потрібно ноутбуки вимикати з розетки після повного відновлення заряду

Дизайн. В цьому питанні варто опиратись на надійність. Діти не надто обережні і можуть легко пошкодити корпус, особливо при транспортуванні. Краще дивитись на ноутбуки із алюмінію. Вони місці і стійкі до пошкоджень. Пластик швидше псується та виходить із ладу. Клавіатура також має значення. По-перше, вона повинна бути повна і з боковими цифровими кнопками, а по-друге, також міцною. Це помітно відразу, але краще вибирати ноутбук в магазині, а не в інтернеті. Так є можливість побачити всі зовнішні недоліки.

Ну звісно, ще треба дивитись, щоб в ноутбуці була достатня кількість портів, Wi-Fi, Bluetooth, але це є практично у всіх моделях. Ще варто потурбуватись про мінімальний захист і придбати спеціальну сумку, в якій буде зручно пристрій носити.

Цікаво: В чому відмінність ноутбука та нетбука?

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version