Реклама

Історія популярності та занепаду компанії Nokia

Останні Новини

Nokia в ті часи, коли телефони лише почали з’являтись і набувати популярності, стала одним із перших брендів по популярності. Вона випускала щороку нові моделі, якими користувались всі. Згадати дитинство чи молодість, про який ще бренд чули, коли мова заходила за телефони? Але якщо оцінити ринок зараз, то таку назву як Nokia майже й не зустрінеш і ніхто вже не згадує про такий популярний раніше бренд. В чому справа та чому компанія втратила свою популярність? Розповімо нижче.

Розпочнемо із історії компанії Nokiа. Вона була створена ще в 1865 році. Це була паперова фабрика, яка з часом розширила свою діяльність до кабелів та електроніки. З цього часу і почалося виробництво телефонів. 1987 року Nokia представила світові свій перший пристрій, а через 5 років, 1992 вирішила зосередити свою діяльність лише на телефонах і це було правильним рішенням. Далі настав час активного випуску пристроїв, які завойовували все більше сердець користувачів. Зараз наведемо список із знайомих всім телефонів:
Nokia 2110 - випущений 1994 року і став першим із славнозвісним фірмовим рингтоном.
Nokia 8110 - випущений 1996 року і став першим слайдером.
Nokia 3210 - випущений 1999 року, саме він зробив бренд найпопулярнішим на ринку. При чому він протримався декілька років на перших позиціях.
Nokia 3310 - випущений 2000 року, це саме той телефон, який неможливо було зламати чи розбити. Всі його знають та більшість користувались.
Nokia N90 - випущений 2005 року, телефон, який вже підтримував 3G, безпровідний інтернет Wi-Fi та мав якісну камеру, яка повертається.

Цікаво: Nokia представили п’ять нових QLED-телевізорів

Окрім перечислених телефонів були й інші, але їх перераховувати ми вже не будемо. Компанія Nokia мала неабияку популярність і нічого не передбачало занепаду. Але інші компанії також не стояли на місці та слідкували за прогресом. Популярності набували вже смартфони із сенсорними екранами. Саме в 2007 році випустили свій перший пристрій бренд Apple. Звісно Nokia не відставала і вирішила випустити свій перший смартфон, відомий усім як 5800 Xpress Music. Після активного розвитку Apple, Nokia почала трохи падати в рейтингах, але остаточно поганим рішенням стало випуск смартфонів на своїй особистій фірмовій операційній системі. Всі виробники випускали телефони на Android або iOS. Nokia вирішила йти своїм шляхом, об'єдналась із Windows та розвивала власну ОС. В результаті компанія почала падати, її акції знизились на 14%, а лідерське місце змінилось на 10.

Наступним кроком в історії Nokia став викуп її компанією Microsoft. На жаль, і після цього нічого не змінилось. Операційна система залишилась Windows, а люди не хотіли нею користуватись. Тому такі зміни не принесли ніякого результату.

Далі викупи не закінчились. Наступним власником Nokia стала інша фінська компанія, якою керували старі працівники Nokia - HDM Global. Це нова фірма, яка й витягнула Nokia із ями. Вони перевели всі телефони Nokia на операційну систему Android і почали випускати дійсно хороші моделі, які стали подобатись користувачам. Звісно, смартфони від Nokia не такі розкручені та популярні як інші бренди, але все ж вони стабільно виходять на ринок і розпродаються. Яскравий приклад - новинки від Nokia G11 та G21. Вони мають всі потрібні характеристики та функції, а також славляться хорошою автономністю.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Названо способи, якими шахраї викрадають криптовалюту з чужих комп’ютерів

Шахраї є повсюди і потрібно вміти від них себе захистити. Для початку поговоримо, що таке майнінг і як люди...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -