Реклама

Кращі програми для запису екрану комп’ютера в 2022 році

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Записування екрану комп’ютера стало чимось важливим у наші дні. Від відеоуроку до запису ігрового процесу є кілька моментів, коли вам потрібно зафіксувати все, що робиться і відображається на екрані комп’ютера.

Щоб допомогти вам із цим завданням, ознайомтеся зі списком найкращого програмного забезпечення для захоплення та запису екрана на вашій Windows.

OBS Studio

Відоме безкоштовне програмне забезпечення для потокового відео OBS Studio є однією з найкращих альтернатив для тих, хто хоче знімати на ПК. Програмне забезпечення дозволяє, серед багатьох функцій, захопити весь екран вашого монітора, певну його частину або навіть конкретне вікно.

Ще однією великою перевагою OBS є налаштування інших пристроїв для цього захоплення. Наприклад, можна налаштувати запис екрану разом із веб-камерою та мікрофонами, щоб записувати аудіо, все в межах того самого створеного відео.

Цікаво: Названо програми, які несуть загрозу інформації на телефоні.

Movavi Screen Recorder

Movavi Screen Recorder — це зручний інструмент для тих, хто хоче не тільки робити знімки екрана, але й потім редагувати відео. Безкоштовне програмне забезпечення об’єднує широкий спектр опцій для запису зображень, які відображаються.

Його інтерфейс редагування чимось нагадує інше програмне забезпечення для професійного використання, наприклад Premiere Pro і Final Cut, яке може бути корисним для більш досвідчених користувачів, але трохи складним для тих, хто не звик до цих програм.

NVIDIA GeForce Experience

Якщо ваші знімки екрана спрямовані на запис ігрового процесу на ПК, програмне забезпечення NVIDIA: GeForce Experience зробить свою справу. Крім параметрів налаштування зовнішнього аудіо та веб-камери, він дозволяє створювати гарячі клавіші для запису, наприклад, останніх 5 хвилин того, що було показано.

Програмне забезпечення також можна використовувати для захоплення вашого робочого столу, однак за допомогою цієї функції ресурси обмежені, ніж у іграх.

Цікаво: Відомо, як швидко виявити програми-шпигуни на телефоні.

CamStudio

CamStudio - це просте програмне забезпечення для тих, хто хоче бути більш об'єктивним і практичним. З його допомогою можна записати повний екран комп’ютера разом із веб-камерою та мікрофоном, без особливих труднощів у налаштуванні цих параметрів.


Однак, оскільки це застаріле програмне забезпечення, воно має деякі обмеження, наприклад експортувати відео лише у такі формати, як .swf або .avi.

ApowerREC

Ще одним корисним і потужним записувачем екрану є ApowerREC, служба, відома своїм універсальним способом запису екрана разом із зображенням веб-камери. Це робить його ідеальним для запису ігор, відеочатів тощо, оскільки він також записує системне аудіо та мікрофон. Крім того, ви можете налаштувати запис за розкладом, і ApowerREC автоматично розпочне процес. Найголовніше, вам не потрібен суперпотужний ПК для встановлення та використання програмного забезпечення через низькі системні вимоги.

Завантажте ApowerREC на свій ПК з офіційного сайту.

  • Відкрийте ApowerREC і встановіть область запису, вхідний звук і веб-камеру.
  • Після виконання всіх налаштувань натисніть червону кнопку REC, щоб почати запис.
  • Нарешті, натисніть «Зупинити», і записане відео буде автоматично збережено на вашому ПК.

Панель інструментів Windows 10/Xbox (ігрова панель)

Нарешті, в самій Windows 10 є опція,  яка дозволяє записувати те, що відображається на вашому екрані. Для цього просто виконайте наведену нижче процедуру:

  1. Натисніть клавіші Windows + G, щоб відкрити знімок екрана.
  2. З’явиться ряд варіантів. Ви можете перейти до верхнього лівого віджета і натиснути кнопку з колом, щоб активувати запис, або натисніть Windows + Alt + R.
  3. Щоб зупинити запис, просто натисніть ті самі клавіші ще раз (Windows + Alt + R) або перейдіть до віджета праворуч і натисніть на квадрат, щоб зробити знімок.
  4. Тоді ваше відео буде автоматично збережено в папці Videos на вашому головному розділі;

Всі перераховані вище процедури працюють тільки в системах Windows. Якщо ви також зацікавлені в тому, як зробити знімок екрана в інших системах, таких як iOS, Android і MacOS, у нас є підручник, який навчить вас, як виконати цю процедуру.

Також нещодавно було названо спосіб пошуку програми, яка “тормозить” комп’ютер.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Відомо, як заблокувати банківську картку ПриватБанку

На банківських картках люди тримають гроші, а інколи дуже великі суми. Вони ними розраховуються, оплачують послуги і т.д. Останнім...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -