Home Новини сучасних технологій Купувати новинку iPhone 14 чи чекати наступне покоління? Основні чутки про майбутній...

Купувати новинку iPhone 14 чи чекати наступне покоління? Основні чутки про майбутній iPhone 15

0
Купувати новинку iPhone 14 чи чекати наступне покоління? Основні чутки про майбутній iPhone 15

Ще не пройшло й тижня як відбулася презентація нових пристроїй від бренду Apple, а вже ходять чутки про наступне покоління телефонів – iPhone 15. Цю інформацію буде цікаво прочитати тим, хто вагається чи оновлювати зараз свій телефон до iPhone 14, чи почекати наступного року і отримати більше. Таким питанням можуть особливо задаватись власники не дуже старих моделей, наприклад, iPhone 13. Враховуючи те, що 14 лінійка отримала багато покращеть та оновленя, все одно здається, що можна зачекати ще рік і отримати щось дуже просунуте та відмінне. Не можна сказати, що аж про 15 лінійку вже багато говорять, але деякі теорії ми точно розповімо.

Цікаво: Всі смартфони Iphone 14 мають однаковий об’єм оперативної пам’яті по 6 Гб

USB-C замінить Lightning
Apple навряд чи планували коли небуть замінювати свій фірмовий порт Lightning. Швидше було б так: всі моделі мають Lightning до того часу, поки порти стануть не потрібні, а на заміну прийде бездротова зарядка. Але часи змінились трохи і компанію прямо таки змушують відповідати загальним нормам. Окрім того, в ЄС був прийнятий закон, що вся така дрібна техніка як смартфони, планшети, навушники тощо повинні бути саме з роз’ємом USB-C. Цей закон повинен вступити в дію 2024 року, тобто на той момент вже всі пристрої поивинні йому відповідати.
Ходить багато чуток від експертів, що компанія вже тестує на своїх пристроях оновлений порт. Говорять, що в лінійці iPhone 15 новий порт може отримати серія Pro. Так колись сталось із планшетами. Спочатку прошки перейшли на USB-C, а потім базові моделі. Тому слід очікувати такого оновлення в найближчий рік на телефонах компанії.

Виїмка на екрані заміниться на Dynamic Island
Один експерт, який говорить завжди самі точно прогнози про новинки від Apple, каже, що замість виїмок на екрані в новому 15 поколінні буде функція Dynamic Island. Це означає, що візичного місця на фронтальній стороні телефону не буде. Динамічний острів (в перекладі) можу змінювати розмір та ширину в залежності від потреби. Наприклад для оплати чи зчитування лиця. Аналітик вважає, що такий дизайн буде спільний для всієї лінійки 15 покоління, а Динамічний острів буде функцією, яку отримають базові моделі. Це стане великою перевагою в дизайні для компанії. Користувачі точно оцінять таке нововведення.

Touch ID під екраном
Раніше в моделях iPhone була кнопка Home і на ній сканер відбитків пальців. Але потім виробники вирішили її забрати і створити просто екран на всю площу. Користувачам не усім подобалась така новина, тому були чутки про те, що ще перед створенням 13 лінійки виробники тестували Touch ID, який мав бути під екраном. Як бачите, цього оновлення не сиалось. Але один із аналітиків вважає, що така функція можу бути присутня вже в наступній лінійці 2023 року, хоча в одній із моделей. Хоча більше детальної інформації про це ніде немає.

Цікаво: Найновішу лінійку iPhone 14 порівняли по тривалості роботи із попередніми моделями. Хто виявився лідером?

Процесор A-17 3-нм, але без 5G
Говорять, що компанія створить новий чіп А17 з 3-нм, це довзолять збільшити енергоефективність на 30% та підвищити продуктивність на 15%. Не можна зараз сказати, що всі моделі iPhone 15 отримають оновлений чіп, скоріше за все, його отримають тільки прошки, а базові будуть на процесорі минулого року. Але не будемо загадувати на перед, все це стане відомим ближче до випуску або вже після нього.

Чому не буде чіпа 5G? Тому що компанія поки не може його до кінця розробити самостійно під всі свої вимоги. Ці старання продовжуються, але поки що результату немає, тому очікувати таку функція не варто й наступного року.

iPhone 15 Pro Max отримає камеру Periscop
Аналіти вважають, що в 2023 році вийде перша модель компанії із перископічною камерою, і буде це iPhone 15 Pro Max. Компанія намагається створити свій перископічний модуль, але це не так легко, бо багато патентів належать іншим компаніям. Але не дивлячись на це, в 2023 році слід чекати такого оновлення для однієї моделі, також повинен покаращитись зум. Всі інші моделі 15 лінійки будуть бати телеоб'єктив із оптичним зумом. Основники постачальниками перископного об'єктику вірогідно будуть Largan та Genius.

На даний момент існують ось такі чутки, але не варто сприймати цю інформацію як 100% правдиву. По-перше, це лише чутки і думки аналітиків (хоча правда в їх словах точно є), по-друге, до випуску наступної лінійки в компанії є ще цілий рік і за цей час може змінитись дуже багато планів та технологій. Тому, ознайомитись із оновленнями, які чекають в майбутньому звісно цікаво, але краще дочекатись більше точної інформації, яка буде згодом.

Цікаво: Apple iPhone 14 позбудеться фізичного лотка для SIM-карт

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version