Home Новини сучасних технологій Месенджер WhatsApp відкладає зміни в політиці збору персональних даних

Месенджер WhatsApp відкладає зміни в політиці збору персональних даних

0

Популярний месенджер WhatsApp відкладає зміни в політиці збору персональних даних. Як повідомляється, зміни переносяться на три місяці. Відповідне повідомлення було опубліковано в блозі розробників сервісу.

Зміни в політиці конфіденційності припускають, що WhatsApp буде передавати деякі призначені для користувача дані материнської компанії Facebook. Це і викликало негативну реакцію користувачів по всьому світу, деякі з яких почали шукати альтернативу популярному месенджер. Це призвело до того, що за останні кілька днів значно зросла призначена для користувача аудиторія деяких конкурентів WhatsApp, таких як Signal і Telegram.

Розробники наполягають на тому, що невдоволення користувачів викликано плутаниною, яка виникла після того, як були опубліковані нові правила конфіденційності. У компанії також відзначили появу великої кількості дезінформації, пов'язаної з цими змінами.

В результаті було прийнято рішення про необхідність перенесення дати вступу в силу нових правил конфіденційності. Розробники мають намір використовувати цей час, щоб зосередитися на інформуванні користувачів про нові зміни в політиці сервісу, а також про способи забезпечення конфіденційності в чатах і обробці інших даних користувачів.

Джерело зазначає, що нові правила стосуються тільки бізнес-чатів і ніяк не впливають на особисті бесіди користувачів. Це означає, що дані чатів, де користувачі спілкуються з представниками будь-яких компаній, можуть зберігатися на серверах Facebook. При цьому розробники відзначають, що ні WhatsApp, ні Facebook не мають доступу до призначених для користувача повідомленнями, фото, відео чи іншим файлам, переданим в процесі спілкування, оскільки для захисту від таких зловживань використовується наскрізне шифрування.

Що стосується нових правил конфіденційності, то вони все ж вступлять в силу 15 травня. До цього терміну користувачі мессенджера, які відмовилися прийняти нові правила, блокуватися не будуть. Однак повністю відмовлятися від змін сервіс не буде, і розробники мають спробувати донести до користувачів суть нової політики конфіденційності.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version