Home Новини сучасних технологій Настав час відмовитися від старого телефону Android. Розповідаємо чому

Настав час відмовитися від старого телефону Android. Розповідаємо чому

0

Смартфони Android стали звичним явищем вже більше десяти років. Майже кожен, хто користувався смартфонами, використовував за останні десять років не менше ніж 2-3 пристрої . Напевно, у вас валяються старі телефони, і настав час позбутися від них.

Є кілька практичних застосувань для старого телефону Android. Ви можете перетворити його на камеру безпеки , камеру приладової панелі для вашого автомобіля або навіть рамку для фотографій, якщо вона досить велика. Однак, якщо ви не збираєтеся використовувати старий телефон, вам дійсно не варто зберігати його при собі. Дозвольте пояснити.

Цікаво: Відомо, чи безпечно користуватися смартфон, який не отримує оновлення безпеки.

Небезпечно використовувати

Якщо ваш старий телефон Android не повністю мертвий, можливо, ви все ще використовуєте його. Хоча це гарне фінансове та екологічне рішення – і люди повинні використовувати свої телефони довше – воно також може бути небезпечним з міркувань безпеки.

Пристрої Android відомі тим, що не отримують оновлення програмного забезпечення вчасно або взагалі не отримують їх. Щомісячні оновлення системи безпеки мають вирішальне значення для підтримки телефонів у актуальному стані проти останніх вразливостей та атак. Ознайомтеся з нашим поясненням щодо антивірусних програм Android , щоб дізнатися більше про те, як Android захищає вас.

Навіть телефони Android , які регулярно оновлюються, зокрема пристрої Google Pixel і Samsung Galaxy , з часом перестануть отримувати оновлення. Вони більше не будуть захищені від нових загроз. Саме тоді вам слід припинити використання пристрою.

Багато пристроїв Samsung Galaxy отримують оновлення програмного забезпечення протягом п’яти років. Телефони Google Pixel отримують оновлення програмного забезпечення від п’яти до трьох років, залежно від моделі.

Цікаво: Названо найпопулярніший додаток за перший квартал 2022 року.

Небезпечно зберігати

Навіть якщо ви не використовуєте активно свій старий пристрій Android, тримати його поруч може бути небезпечно. Головне, на що слід звернути увагу, — це руйнування батарей з часом.

Найбезпечніший спосіб зберігання старої батареї - це тримати її приблизно на 40% зарядженої і, якщо можливо, повністю видалити. Час від часу заряджайте його приблизно до 40%.

Звучить як щось, що ви збираєтеся робити? Я так не думав. Більшість людей кидають старий телефон у коробку чи ящик і забувають про нього. Батареї можуть розбухнути і стати небезпечними для пожежі . На щастя, сучасні акумулятори не так сприйнятливі до цього, як раніше, але це може статися.

Якщо ви не користуєтеся телефоном, насправді немає причин тримати його під рукою. Можливо, ви готуєтеся до аварії. Збитий акумулятор - це не те, з чим ви хочете мати справу.

Цікаво: Ваш Android-смартфон може шпигувати за вами — ось як розпізнати і взяти його під контроль.

Як безпечно утилізувати старий смартфон

Отже, як позбутися старого телефону Android ? На щастя, у вас є кілька варіантів. По- перше, ви можете отримати за це гроші, розмістивши його на такому сайті, як Swappa . Комусь це може бути корисно, а вам ні.

Якщо продати не виходить, ви можете пожертвувати або переробити. Пожертвування передасть пристрій в руки тому, хто дійсно зможе ним користуватися. Центр або служба з переробки відходів зможуть безпечно утилізувати його та повторно використати деякі матеріали. Єдине, чого ви не хочете робити, це викидати старий телефон у смітник.

Якщо ваш старий телефон Android не захищений через застаріле програмне забезпечення або застаріле обладнання, настав час дозволити комусь іншому впоратися з цим.

Цікаво: Названо найпростіший спосіб видалити фон із фотографій на iOS, iPadOS та Android.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version