Реклама

Названо 3 причини, чому Google Assistant приносить шкоду смартфону

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Останні декілька років, смартфони та й інші смарт-ґаджети, стають все розумніші, а їхні можливості невпинно розширяються, щоб зробити нашу взаємодію з ними максимально продуктивною та комфортною. Серед таких фішок нових смартфонів можна назвати голосові асистенти, серед яких найпопулярніші Google Assistan та Siri від Apple. Якщо ви активно ними користуєтесь, то потреби у їхньому видаленні нема, але у випадку, якщо ви жодного разу ними не користувалися, то є сенс задуматися над їхнім вимкнення. Зараз спробуємо аргументувати це та буде названо 3 причини, чому Google Assistant приносить шкоду вашому смартфону.

Для початку варто нагадати, для чого взагалі використовуються голосові асистенти. На прикладі Google Assistant, він замінює вам традиційний Google Пошук, роблячи пошук інформації максимально доступним і без зайвих відволікань. Просто запитуєтесь в Асистента все що завгодно, а він шукає та озвучує відповідь. Все максимально швидко, зручно і технологічно. В даному випадку, такі нововведення мають як свої переваги, так і недоліки, які ми перерахуємо нижче.

Причина 1. Фоновий режим роботи Assistant.

Голосовий помічник Google весь час працює в фоновому режимі, а точніше в режимі очікування вашої команди. Він завжди готовий до пошуку інформації та озвучування відповіді.

Причина 2. Завжди ввімкнений мікрофон

Враховуючи попередню причину, логічно, що Асистент весь час "слухає". Умовно це можна вважати за прослушку, хоча це й не персонально Гугл прослуховує, а нейромережа, але це великої різниці й не грає, оскільки рекламу ви все рівно отримаєте персоналізовану (з великою ймовірністю).

Причина 3. Витрати автономності

Справді, витрати тут не можна вважати неймовірними, але вони все рівно присутні. Якщо для вас важливіша автономність смартфона, то варто відмовитися від голосових асистентів.

Вимкнути голосового асистента ви зможете двома способами, а саме за допомогою списку додатків на смартфоні та за допомогою голосового асистента (іронічно). В першому випадку варто ввімкнути пошук системних додатків та шукати Assistant і далі вимкнути його.

В другому випадку, при запиті до асистента, він сам відправить вас в ті налаштування, де його можна вимкнути.

Знову ж таки, як ми писали вище, якщо ви активно користуєтесь голосовими асистентами, то серйозних причин, для його вимкнення нема.

Також нещодавно було розкрито темну сторону голосового помічника Google Assistant.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Перераховано ознаки того, що вам слід замінити свій смартфон

Смартфони, які працюють на операційній системі Android вже давно використовуються переважною більшістю населення планети. Зазвичай, виробники цих пристроїв рекомендують...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -