Home Новини сучасних технологій Названо 5 правил безпечного користування інтернетом з смартфону

Названо 5 правил безпечного користування інтернетом з смартфону

0

Сучасне суспільство жити не може без інтернету. В середньому люди половину свого часу присвячують інтернетному просторі, але чи знаєте ви правила безпечного інтернету? Давайте разом про це поговоримо.

Зберігаючи якісь програми, тексти, листи чи зображення на свій телефон, ви і не здогадуєтесь, що вони можуть потрапити до чужих рук, адже найчастіше за все ми забуваємо захистити інтернет у своєму телефоні.

Щоб безпечно користуватися інтернетом, необхідно дотримуватися певних правил.

1) Перевіряйте програми, які завантажуєте на свій телефон, адже зараз багато хакерів, які створюють програми схожі до стандартних, та після того як введуться ваші дані, почнуть списувати гроші, щоб уникнути цього, варто лише все детально перевірити, відгуки та кількість людей, які завантажили ту чи іншу програму.

2) Важливу роль відіграє антивірусна програма, головне постійно її оновлювати, щоб збільшити безпеку на певний рівень.
Антивірус оновлюється з метою захистити ваш смартфон від нових атак, та виправлення певних помилок в програмах.

3) Не відкривайте підозрілі СМС на своєму смартфоні, ви можете стати жертвою фішингу. В більшості випадків такі повідомлення ви відкриваєте рефлекторно, навіть не зрозумівши, що зробили, найчастіше шахраї цим користуються.

Сам фішинг полягає в тому, що ви отримуєте листа з певної установи, і підтвердивши запит можете заразити свій гаджет вірусами. Щоб уникнути цього вам варто уважно прочитати вміст повідомлення, і звернути увагу на помилки в словах.

Цікаво: Названо один із найпоширеніших методів боротьби із фішингом.

4) Будьте обережні коли підключаєтесь до невідомого Wi-Fi, адже це також може завдати шкоди вашому телефону. Багато хакерів також можуть створювати точку доступу, щоб дізнатися дані на вашому смартфоні.

5)Надійний пароль - запорука гарного захисту вашого гаджета. Будьте уважні, коли встановлюєте пароль, адже важливо підібрати дійсно якісний шифр, щоб не просто було здогадатися.

Отже, завжди дотримуйтесь правил користування безпечним інтернетом, і ви не потрапите до неприємних ситуацій.

Також нещодавно стало відомо, чому деякі люди отримують більше фішинг-листів, ніж інші.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version