Home Новини сучасних технологій Названо 5 причин, через які швидко закінчується пам’ять смартфона

Названо 5 причин, через які швидко закінчується пам’ять смартфона

0

Найбільша неприємність при користуванні ПК, ноутбуками, планшетами і смартфонами полягає в тому, що на них рано чи пізно закінчується вільна внутрішня пам’ять. Це не така вже й велика проблема, але зазвичай вона трапляється в такі моменти, коли немає можливості та вільно часу, щоб провести хоча б поверхневу очистку. Крім цього, брак внутрішньої пам’яті негативно відображається й на роботі смартфона, а саме на його швидкості роботи. Також це може призвести до того, що ви не зможете перейти в месенджер, для прикладу WhatsApp або Viber, які просто не дозволять вам ними користуватися, поки на смартфоні не з’явиться вільний простір. Щоб процес очистки був максимально швидким та ефективним, буде названо 5 причин, через які швидко закінчується пам’ять смартфона.

Причина 1. Месенджери

Так, саме вони є винуватцями того, що на смартфоні швидко закінчується вільний простір. Месенджери зберігають неймовірну кількість сміття, куди можна віднести всі відправлені та отримані фото, відео та аудіофайли. Щоб з цим боротися, необхідно вручну видаляти весь непотрібний вміст.

Нещодавно ми описували цей процес на прикладі популярного месенджера Viber, але спосіб підійде й для інших.

Причина 2. Фото

Якщо з попереднім пунктом розібралися, то переходимо до наступного - фото. В даному випадку мова йде про ті фото, які були зроблені на вашому смартфоні. Ми не сумніваємося у ваших можливостях фотографа, але варто не забувати, що при накопиченні достатньої кількості фото, пам'ять смартфона закінчується неймовірно швидко. Варто врахувати, що сучасні смартфони роблять цілком такі чіткі та якісні фото, які в більшості випадків, займають не менше 2-3 МБ. Також сюди можна віднести й скріншоти.

Причина 3. Відео

Дана причина схожа до попередньої, але з різницею в тому, що зняте на смартфон відео, з максимально дозволеною якістю відображення, може займати не менше ніж 200-300 МБ. Якщо ж на вашому смартфоні зберігається таких відео декілька, то 1-3 Гб вмісту вже буде зайнято. Перенесіть всі непотрібні відео собі на ПК або ж в Хмару, і вільної пам'яті побільшає зразу.

Причина 4. Кеш в додатках

Також часта причина засмічування смартфона. Лідером за кількістю кешу також є месенджери, соціальні мережі, Гугл Карти та інші схожі додатки, в яких зберігається багато інформації. Щоб очистити кеш, необхідно перейти в налаштування смартфона, потім знайти список всіх додатків і переходячи в налаштування кожного, в ручному режимі очищаємо його.

Причина 5. Великі додатки

В даному випадку мова йде про вимогливі мобільні ігри, музичні сервіси, мобільні версії додатків для ПК, соціальні мережі і тому подібні. Для роботи з цими додатками, необхідно багато ресурсів, як акумулятора та оперативної пам'яті, так і внутрішнього простору. Якщо на вашому смартфоні присутні такі і ви користуєтесь ними дуже рідко, то краще видалити і тим самим звільнити велику кількість внутрішнього простору.

Також нещодавно стало відомо, як дізнатися, чим “забита” пам’ять комп’ютера.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version