Home Новини сучасних технологій Названо 6 налаштувань смартфону, які потрібно змінити негайно

Названо 6 налаштувань смартфону, які потрібно змінити негайно

0

Деякі вбудовані функції телефонів Android і iPhone ( iOS ) і послуги, які пропонують програми , можуть бути незручними, а також впливати на конфіденційність користувачів. 

Наприклад, відстеження реклами деякими компаніями зберігає дії на різних платформах , щоб показувати персоналізовану рекламу . Крім того, програмне забезпечення може мати доступ до вашого місцезнаходження , навіть якщо це їм не потрібно для роботи.

З цих та інших причин внесення змін і обмеження дозволів можуть бути важливими запобіжними заходами. Ось шість налаштувань, щоб забезпечити вашому телефону більше безпеки та конфіденційності.

Цікаво: Названо причини, чому смартфон може пошкодитись під чохлом.

1. Сховайте сповіщення на екрані блокування

Наявність сповіщень на екрані блокування може допомогти вам швидко перевірити нову активність програми та отримати доступ до неї. Мобільні телефони пропонують цю функцію за замовчуванням, тож ви можете переглядати сповіщення програми, не розблоковуючи смартфон. Однак, незважаючи на свою практичність, ця функція може зробити особисті дані вразливими, оскільки будь-хто, хто має фізичний доступ до мобільного телефону, зможе прочитати отримані повідомлення або знайти інформацію, що міститься в них.

Щоб зберегти конфіденційність, можна приховати сповіщення на екрані блокування. Щоб виконати це налаштування на Android, перейдіть у «Налаштування» > «Екран блокування» > «Сповіщення» > і вимкніть вибір, торкнувшись «Вимкнути» . На iPhone ви можете приховати вміст сповіщень у « Налаштування» > «Сповіщення» > «Попередній перегляд» > «Ніколи» .

За бажанням ви також можете повністю вимкнути сповіщення для програми на мобільному телефоні Apple. Для цього перейдіть на вкладку «Сповіщення», знайдіть потрібну програму та виберіть її. Потім натисніть «Заблокувати екран».

2. Вимкніть відстеження реклами

Це факт, що такі компанії, як Google і Meta , зберігають відповідну інформацію про своїх користувачів, наприклад вік і стать, щоб рекламодавці могли надавати цільову рекламу в їхніх профілях. Служби відстеження Google, наприклад, можуть зберігати такі дії, як історія пошуку, взаємодія з рекламою, відкриття посилань тощо. Усі ці дії слугують для налаштування типу реклами, яка відображатиметься для кожної особи.

У цьому сенсі можна внести корективи, щоб зменшити кількість персоналізованих оголошень. У Google увійдіть у свій обліковий запис на (https://myaccount.google.com/) і виберіть опцію «Дані та конфіденційність». Потім перейдіть до «Ваші дії та місця, які ви відвідали» > «Налаштування реклами» > «Налаштування реклами» . Вимкніть опцію в розділі «Вибір оголошень увімкнено».

Починаючи з iOS 14.5 або пізнішої версії, ви можете вибрати – щойно програму буде встановлено – чи зможе вона відстежувати вашу діяльність у рекламних цілях. Щоб керувати дозволами на відстеження вже завантажених програм, перейдіть у «Налаштування» > «Конфіденційність» > «Відстеження» . У цій області ви можете вибрати програми, відстеження яких потрібно вимкнути.

Цікаво: Відомо причини, чому телефон не ловить мережу.

3. Вимкніть доступ до вашого точного місцезнаходження

Деякі програми можуть запитувати доступ до вашого місцезнаходження, щоб запропонувати певні функції, наприклад у випадку GPS і транспортних платформ. Однак інші програми можуть запитувати дозвіл лише на отримання ринкових даних про користувачів. Тому, якщо ви бажаєте зберегти цю інформацію прихованою, ви можете вимкнути службу визначення місцезнаходження на своєму мобільному телефоні. Однак варто зазначити, що деякі програми, такі як Facebook , продовжують мати доступ до приблизного місцезнаходження користувача, навіть якщо дозвіл вимкнено.

Щоб вимкнути функцію на Android, перейдіть у «Налаштування» > «Локальний » і вимкніть ключ активації. Ви також можете дозволити доступ лише до приблизного місцезнаходження. Тобто програма зможе бачити лише регіон, у якому ви перебуваєте, але не точне місцезнаходження – цього може бути достатньо, залежно від програми. Цю функцію також можна ввімкнути на вкладці «Місцезнаходження», натиснувши потрібну програму та дезактивувавши параметр «Використовувати точне місцезнаходження».

Щоб вимкнути доступ до місцезнаходження для всіх програм на iPhone, перейдіть у «Налаштування» > «Конфіденційність» > «Служби визначення місцезнаходження» . Потім вимкніть функцію. Щоб увімкнути лише приблизне місцезнаходження, у вкладці «Служби визначення місцезнаходження» торкніться потрібної програми та вимкніть опцію «Точне місцезнаходження».

Цікаво: Робимо пульт із старого смартфона. Декілька правил.

4. Введіть пароль на WhatsApp

Встановлення пароля на WhatsApp може забезпечити кращий захист програми та запобігти неавторизованим людям бачити вашу інформацію та розмови. Під час активації функції коду він запитуватиметься кожного разу, коли ви входите в месенджер, що забезпечить вашому смартфону додатковий рівень безпеки та конфіденційності.

Щоб зробити це на Android, завантажте програму Norton App Lock . Відкривши його, натисніть «Налаштувати», виберіть Norton у списку програм і поставте прапорець біля опції «Увімкнено». Потім намалюйте графічний ключ розблокування або введіть цифровий код. Потім натисніть «Виберіть свій обліковий запис Google» і виберіть електронну адресу, яку ви використовуєте для активації коду, якщо ви його втратите. Відкрийте головний екран Norton і виберіть WhatsApp зі списку програм. Тоді пароль буде додано до програми.

На iPhone можна ввести розблокування обличчя або дотику. Щоб активувати функцію, перейдіть у «Налаштування» у WhatsApp. Потім натисніть «Обліковий запис» > «Конфіденційність» > «Блокування екрана» та ввімкніть опцію «Запит Face ID/Touch ID».

5. Автоматично видаляйте вашу активність у програмі

Під час використання таких програм Google, як Карти або YouTube , такі дії, як історія пошуку або відвідувані місця, зберігаються на платформі. Ця інформація використовується для збереження даних, які можна використовувати в майбутньому, або для оптимізації рекомендацій для відео та служб, наприклад.

Ви можете видалити ці дані, якщо вам потрібна більша безпека та конфіденційність. Для цього перейдіть на сторінку (https://myactivity.google.com/) і торкніться «Дії в Інтернеті та додатках». Потім натисніть «Вимкнути». Щоб вимкнути пошук YouTube і історію місцезнаходжень, поверніться на головну сторінку та повторіть процедуру, натиснувши «Вимкнути».

Цікаво: Декілька порад, як налаштувати датчик наближення на смартфоні.

6. Обмежте програми, що працюють у фоновому режимі

Деякі програми можуть продовжувати «запускатися», навіть коли вони закриті. У деяких випадках платформи можуть працювати у фоновому режимі, щоб завантажувати нові оновлення та/або надсилати сповіщення та сповіщення. Таким чином вони можуть споживати більше батареї пристрою та викликати помилки.

Можна запобігти цьому, але для цього потрібно отримати доступ до режиму розробника мобільного телефону. Щоб зробити це на Android, перейдіть у «Налаштування» > «Про телефон» . Потім прокрутіть вниз, доки не знайдете опцію «Номер версії». Торкайтеся елемента кілька разів, доки не з’явиться повідомлення «Тепер ви розробник». Поверніться до попереднього екрана, який називатиметься «Система», і натисніть «Параметри розробника». Знайдіть вкладку «Програми» та натисніть «Обмежити фонові процеси». Виберіть опцію «Без фонових процесів». Ось і все, це обмежить кількість програм, які працюють у фоновому режимі.

Цікаво: Що таке “сірий” смартфон та чи варто його купувати?

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version