Home Новини сучасних технологій Месенджер Viber – інструкція з користування

Месенджер Viber – інструкція з користування

0

Додаток Viber – це зручний сервіс, за допомогою якого користувач має можливість писати текстові та записувати голосові повідомлення своїм рідним та близьким, відправляти фото та відео файли, різного роду документи типу Word та Excel, інший формат тощо. Програма багатогранна, тому можливості її розширені. Головною та найбільш затребуваною функцією Viber при цьому залишається все ж таки здійснення дзвінків. Така популярність месенджера (він перший в Україні) пояснюється тим, що дзвонити за кордон через додаток можна безкоштовно. За наявності лише Інтернету. При цьому Ви економите гроші в роумінгу, або хвилини. Особливо люблять користувачі відео-дзвінки – це можливість побачити рідних на відстані.

Роботу додатку забезпечує Інтернет, який є на Вашому пристрої. Без різниці – чи Wi-Fi, чи 3G. Якщо Ви не знаходитесь в зоні Wi-Fi, то використовуйте інтернет Вашого мобільного оператора. Основною програмою залишається додаток, встановлений на смартфоні, але існує і додаткова комп’ютерна версія для зручності деяких користувачів. Працює вона на Вашому ПК також через домашній інтернет.

Далі ми більш детально опишемо, які можливості надасть Вам додаток та як ним правильно користуватись.

Цікаво: Українцям розповіли про можливості Viber щодо захисту конфіденційності в месенджері.

Viber на смартфоні

1. Встановлення та початок користування:

  • Знайдіть та завантажте перевірену програму в магазині додатків Вашого смартфона – Play Market або App Store.
  • Далі налаштуйте додаток – на отриманий запит пропишіть Ваш номер телефону. Програма також попросить доступ до Ваших контактів – надайте його.
  • Після цього Ви автоматично отримаєте повідомлення з кодом доступу – пропишіть його.

На цьому перевірка та встановлення додатка завершено - Ви можете почати ним користуватися. Нижня частина екрану буде містити закладки – чати, контакти та клавіатуру. Натисніть «Контакти» - Вам відкриється список користувачів Viber з Вашої телефонної книги. Оберіть будь-який контакт та натисніть на нього – Ви побачите профіль людини у Viber та дві активні клавіші – «Безкоштовне повідомлення» та «Безкоштовний дзвінок». Натиснувши будь-яку з них, Ви розпочнете переписку з людиною, або додаток почне телефонувати Вашому контакту.

Цікаво: Названо 12 корисних функцій Viber, якими ви не користувались раніше.

2. Як подзвонити абоненту за допомогою Viber:

  • У списку контактів Viber оберіть необхідний та натисніть на нього.
  • Далі оберіть клавішу «Безкоштовний дзвінок» та натисніть на неї - програма почне автоматично телефонувати. Зв’язок з абонентом відбудеться при умові увімкненого Інтернету на його пристрої.
  • Якщо Ви телефонуєте через Viber вперше, то додаток попросить у Вас надати йому доступ до мікрофону. Отримавши його, програма продовжить дзвінок.
  • Якщо людини, якій Ви хочете зателефонувати, немає в списку Ваших контактів, то здійснити дзвінок можна, натиснувши розділ «Клавіатура» внизу екрану та прописавши вручну цифри номера його телефону.
  • Якщо Ваш знайомий не користується, як Ви додатком Viber, то здійснити дзвінок на його номер телефону не є можливим. Зробити це можна лише напряму через мобільного оператора. Програма запитає Вас, чи запросити абонента почати користуватися додатком. Обирайте відповідь на Ваш власний розсуд.
  • Коли відбулося з’єднання, Ви можете обрати різні варіанти розмови – увімкнути чи вимкнути гучномовець, увімкнути відео-зв’язок чи вести звичайну розмову по телефону.
  • Крім усього вищеперерахованого, Viber дає можливість здійснювати групові дзвінки та вести групові розмови.

3. Відправка повідомлень:

  • Спочатку так само оберіть контакт, якому хочете щось написати, далі натисніть іншу клавішу - «Безкоштовне повідомлення».
  • Після цього відкриється поле для чату саме з цим користувачем. В нижній частині екрану необхідно написати текст Вашого повідомлення та натиснути стрілочку. Все - Ваше повідомлення відправлене.
  • Значки в самому низу чату дозволяють, окрім тексту, відправляти абоненту фото, відео-файли, документи, дані геолокації, таке інше.
  • Viber дозволяє робити також і групову розсилку повідомлень. Для цього необхідно увійти в список контактів, виділити певних людей галочками – тих, кому Ви хочете зробити розсилку одного і того ж повідомлення. Далі пишете текст та натискаєте «Відправити». Усі Ваші обрані контакти одночасно отримають інформацію від Вас. Таким чином можна відправляти також і фото, відео чи інший формат документів.

Цікаво: Українцям розповіли, як правильно повністю видаляти повідомлення у Viber.

Як встановити Viber на ПК

Для початку знайдіть Web-версію додатку Viber в магазині додатків через браузер та завантажте його на Ваш комп’ютер чи ноутбук.

Після встановлення, програма автоматично відкриється та запитає Ваш номер телефону – пропишіть його.

Далі Ви можете персоналізувати себе з допомогою сканування QR-коду, або за допомогою sms-повідомлення на мобільний. В першому випадку Вам необхідно відкрити додаток на смартфоні та відсканувати код, зображений в ноутбуці. В другому випадку Ви маєте ввести код, отриманий sms-повідомленням у відповідне діалогове вікно в комп’ютерній версії Viber.

Далі програма автоматично запитає у Вас – чи провести синхронізацію всіх контактів та чатів комп’ютерної версії з її аналогом на смартфоні. Оберіть «Так». На цьому встановлення Viber на Ваш ПК завершено – перед Вами відкриється додаток ідентичний тому, що у Вас на смартфоні.

Комп’ютерна версія додатку має усі ті ж самі опції, що і мобільна. Ви можете так само здійснювати дзвінки та переписуватись з друзями, в тому числі за кордон. Необхідно лише мати домашній інтернет.

Цікаво: Названо можливості Viber по визначенню геолокації користувача.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version