Home Новини сучасних технологій Бізнес новини Названо алгоритм дій, якщо банкомат ПриватБанку не віддає банківську картку

Названо алгоритм дій, якщо банкомат ПриватБанку не віддає банківську картку

0

Дуже багатьом людям знайома ситуація, коли банкомат ПриватБанку забрав картку і не хоче її віддавати назад. Мало хто знає, що робити в такому випадку. На жаль, в інтернеті дуже багато “розумників”, які вигадують різні способи дістати карту за допомогою натискання кнопок, перезагрузки банкомата, тощо. Ні один із них не працює. Це абсолютно не потрібна інформація, на яку не треба вестись.

Давайте для початку розберемось, що відбувається з вашою карткою в банкоматі. Перший крок, це ви вставляєте карту у картридер. Далі інший пристрій затягує її і спеціальна головка починає зчитувати потрібні дані. Якщо ніяких проблем не виникло, то ви спокійно починайте виконувати усі потрібні операції та транзакції. А якщо ж щось пішло не так, то може бути всяке. 

При виникненні проблеми, банкомат ПриватБанку може просто викинути картку назад. Це найкращий варіант, адже користувач може її просто забрати. А буває, що банкомат навпаки її забирає собі. Після цього ви вже ніяким способом не повернете свою картку, тому що вона падає у спеціальний отвір, який досить глибокий. Часом стається так, що картка просто застрягає всередині банкомата, тоді він взагалі перестане працювати і буде чекати поки його полагодять.

Цікаво: Українцям розповіли, що робити, якщо банківська карта зазнала пошкоджень

Тепер поговоримо, що ж може призвести до втрати картки. Ну по-перше, часто користувачі самі забувають забрати її. Людина отримала кошти, поклала їх в гаманець і пішла собі. Банкомат чекає певний час, а далі забирає картку собі і кидає в той самий спеціальний відсік. 

Є випадки, коли ПриватБанк блокує картку і тоді при використанні банкомат забере її по рекомендації самого банку. Це буває не часто, але усе ж таки трапляється.

Ну і останній варіант найбільш розповсюджений - збій в роботі банкомата. Якщо пропало світло, сталася поломка чи просто система вийшла із ладу, то банкомат не віддасть вам картку, а забере собі. 

Існують ситуації, коли кнопка "Скасувати" може допомогти користувачу в поверненні своєї карти, але це лише в тому випадку, коли ви натиснули щось не те на банкоматі і не знаєте як вийти, або ж якщо екран банкомату завис, але клавіатура працює.

Варто прочитати: Названо причини, чому банкомат не видає гроші

Що робити, якщо банкомат все таки забрав картку ПриватБанку? Вихід лише один - йти в банк, який поставив даний банкомат. Добре, якщо ваша картка теж з цього банку. Тоді ви звернетесь з цією проблемою, скажете де саме ви втратили картку, а працівники банку повідомлять коли і куди надійде картка, щоб її забрати. 

Гірше, коли банкомат був не вашого банку, а іншого. Тоді вам треба буде чекати поки картку відправлять до вашого відділення, або потрібно просити у свого банку підтвердження, що ви дійсно є власником і вам цю картку можна віддати. Це робиться у письмовій формі або факсом.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version