Home Новини сучасних технологій Бізнес новини Названо причини, чому банкомат не видає гроші

Названо причини, чому банкомат не видає гроші

0

Банкомати, як і інша техніка, інколи дають збій. На жаль, інколи із-за цього стаються дуже прикрі ситуації з користувачами. Наприклад, банкомат не видає гроші, але списав їх, або ж картку не повертає і т.д. Люди завжди дуже хвилюються в таких випадках та не знають як вчинити. Після прочитання статті, ви будете повністю проінформовані, що робити і як не потрапити в таку ситуацію.

Для початку розберемо, що ж може стати причиною поломки. Це можуть бути збої в самій програмі, або недостатність коштів в банкоматі, або ж якісь невірні дії з вашої сторони. Якби там не було, від знання причини легше не стає, коли втрачаєш гроші. Радує одне, майже у всіх ситуаціях кошти можна повернути назад, це лише питання часу.

Що ж робити, якщо з вами сталась така прикра ситуація? Для того, щоб звернутись до банку, вам потрібно точно знати в якому банкоматі ви намагались зняти кошти, його номер (зазвичай написаний на видному місці) та дату і час. Все це краще записати, щоб потім довго не згадувати. Якщо біля вас в той момент були люди, попросіть виступити в ролі свідка і в разі потреби підтвердити все, що вони бачили.

Цікаво: Названо причини, чому шахраї весь час “труться” біля банкоматів.

Далі ви дзвоните в банк, в якому брали картку. Якщо банкомат, який не видав гроші, належить іншому банку, це не змінює порядок дій. В першу чергу завжди треба дзвонити туди, де ви обслуговуєтесь. У вас по телефону приймуть скаргу та будуть розглядати від місяця до двох. Термін залежить від ряду обставин.

Наступним кроком будуть письмові заяви. Телефонні розмови це добре, але підтвердження на папері значно ефективніше. Заяви повинно бути дві, одна в своєму банку, де виготовлено картку, друга - в банку, який встановив банкомат.

Обов'язково візьміть копії усіх заяв з підписами та печатками. Тоді ви будете впевнені, що про вас не забудуть та будуть вирішувати проблему. Дата на заяві повинна бути правдива, адже відлік йде саме від неї.

Якщо ви хочете, щоб ваші проблеми вирішували швидше, рекомендуємо користуватись банкоматами, які розміщені безпосередньо в банку або поблизу нього. Це пришвидшить процес, якщо виникне якась ситуація.

Рекомендуємо: Що робити, якщо банкомат Приватбанку зажував карту іншого банку?

Терміни повернення коштів залежать від того, де саме ви намагались зняти кошти. Якщо ви це робили в банкоматі, який належить тому ж банку, що і картка, то процес буде доволі швидкий. Вирішення проблеми займе в районі тижня. Просто працівникам потрібно буде перевірити чи ви точно не забрали гроші. Вони це зроблять по камерах, а потім перерахують чи є в банкоматі зайві гроші.

Якщо ж ви вирішили зняти кошти в банкоматі іншого банку, то тут треба буде зачекати довше, в районі місяця. Такий довгий термін через те, що два банки повинні узгодити всі питання. Перевіряються операції по карті, далі камери, сам банкомат і т.д. Найбільше часу забирає саме очікування відповідей.

На жаль, бувають і такі ситуації, коли банк відмовляється віддавати клієнту втрачені кошти. Коли таке може статись? Якщо ви самі забули забрати гроші, пішли, а хтось інший їх взяв, то банк не буде розглядати таку заяву. В такій ситуації можна хіба що в поліцію йти. Якщо зняті гроші помилково з кредитки, або картки, на яку нараховують відсотки на залишок, то вам також не допоможуть в банку. На кредитку вам точно треба буде свої гроші закидати. Але не засмучуйтесь раніше часу, зазвичай банки допомагають клієнтам та виплачують втрачену суму.

Цікаво: Відомо, як знімати готівку в банкоматі ПриватБанк, якщо при собі тільки смартфон.

Від різних подібних ситуацій з банкоматами ви не зможете вберегти себе повністю, але є декілька правил, які допоможуть легше впоратись з вирішенням цих проблем.

По-перше, намагайтесь користуватись банкоматом банку, в якому обслуговуєтесь.

По-друге, ніколи не відволікайтесь на інші справи, коли працюєте з банкоматом. А великі суми грошей краще взагалі знімати в касі.

Наступне, якщо ж все-таки щось пішло не так і банкомат зламався, не нервуйте та згадуйте всі вищенаписані правила.

І останнє, напишіть заяви та зберігайте їх копії до того часу, поки кошти не з'являться знову на рахунку.

Щира рекомендація мати завжди гроші готівкою. Картки це звісно добре, але паперові купюри інколи надійніше.

Також нещодавно ми розповідали, як сучасний банкомат може нашкодити кредитній історії.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version