Home Новини сучасних технологій Названо два прості способи відновлення видаленої історії чатів у Viber

Названо два прості способи відновлення видаленої історії чатів у Viber

0

Користувачі Viber, як і я особисто, люблять часом видалити лишні переписки. А згодом відчути в них гостру потребу. Особливо, коли Ви не просто розмовляли ні про що, а обмінювалися важливою інформацією, необхідними контактами, посиланнями на потрібні сайти тощо. Про що говорити, коли справа взагалі стосується ділових переписок, а Viber використовується в комерційних цілях. В такому випадку втрата важливої інформації може викликати цілий стрес. Не панікуйте – рішення є.

Відновлення переписок можливе за наявності резервної копії. Тобто, якщо Ви являєтесь активним користувачем Viber, то маєте піклуватися про періодичне збереження переписок в резервній копії. Про те, де налаштовується резервне копіювання Viber та як відновити чати в зворотному порядку, піде мова далі. Ми запропонуємо Вам два рішення проблеми – за допомогою власних можливостей Viber та за допомогою спеціально створеного додатку MobileTrans.

Цікаво: Відомо, чи є спосіб встановити Viber на комп’ютер без смартфона.

РОЗДІЛ І. Відновлення інформації в чатах з попередньо зробленої резервної копії Viber.

Відновлення Ваших переписок у Viber робиться досить просто, якщо у Вас є попередньо зроблена резервна копія. Серед функцій Viber є така опція, яка дозволяє резервувати дані переписок та зберігати їх на Google-диску для користувачів Android-пристроїв чи у хмарі iCloud для iOS. Пізніше, при необхідності, Ви просто встановлюєте резервну копію на Ваш смартфон і втрачена інформація Viber знову у Вас перед очима.

Як відновити стерті переписки у Viber для пристроїв на Android?

Щоб Ваші переписки надійно зберігалися в резервній копії, Viber має відповідну функцію. Для цього необхідно спочатку увійти в свій обліковий запис Google на смартфоні. Далі в налаштуваннях додатку прив’яжіть його до Вашого Google-акаунту. Тепер Ви можете створювати резервні копії текстової частини переписок та усіх її вкладень з періодичністю, яку оберете самі. Зберігатиметься створена автоматично копія на Google-Диску. Процес відновлення інформації буде відбуватися в зворотному порядку.

Ось як перевірити, чи Ви вже створювали раніше резервні копії Viber. Алгоритм дій наступний:

  • Увійдіть в додаток, меню «Налаштування».
  • У ньому оберіть розділ «Резервне копіювання Viber» та натисніть «Резервне копіювання».
  • Тут Ви обираєте періодичність, з якою автоматично будуть створюватися резервні копії.
  • Якщо попередньо Ви не приєднали Viber до Вашого облікового запису Google, то це можна зробити зараз, обравши Google-Диск в налаштуваннях резервної копії.

Процес відновлення повідомлень Viber на Android наступний:

Це можна зробити двома способами – шляхом видалення та повторного встановлення Viber на смартфон, або відновлення інформації з резервної копії в діючу програму Viber.

В першому випадку, спочатку увійдіть в обліковий запис Google, далі завантажте по новому додаток на смартфон. Коли Viber запустить процес налаштування Вашого облікового запису, Вам запропонують відновити інформацію з резервної копії. Скористайтеся цією можливістю і втрачені чати відновлять своє існування.

Другий спосіб відновлення такий:

  • Увійдіть в додаток Viber, в меню «Налаштування».
  • Оберіть опцію «Резервне копіювання Viber».
  • Натисніть «Відновити».
  • Далі додаток запропонує Вам усі збережені копії, оберіть необхідну та натисніть кнопку «Відновити».
  • Далі розпочнеться процес відновлення усієї збереженої інформації, який закінчиться за кілька хвилин.

Як відновити видалену історію чатів у пристроях iOS?

Процедура відновлення переписок з усім вмістом для iOS дещо відрізняється від аналогічної процедури для Android. А ось процес створення резервної копії ідентичний. Для зручності читачів ми опишемо його все-таки ще раз.

Для початку активуйте обліковий запис iCloud на Вашому iPhone. Переконайтеся, що у «хмарі» вистачає пам’яті для завантаження резервної копії усіх Ваших чатів Viber. Якщо так, то переходимо до етапу створення резервної копії, яку необхідно робити заздалегідь:

  • У додатку Viber перейдіть до налаштувань.
  • Оберіть розділ «Резервне копіювання Viber» та натисніть кнопку «Резервне копіювання».
  • У цій частині налаштувань Ви можете прив’язати додаток до Вашого облікового запису iCloud та обрати проміжок часу, через який програма буде автоматично створювати резервні копії чатів та зберігатиме їх у «хмарі».

Цікаво: Як дізнатися, чи дані з мого Viber не читає хтось інший та до якої інформації надає месенджер доступ своїм користувачам?

Процедура відновлення резервної копії для iOS полягає в наступному:

  • Авторизуйтесь у iCloud до необхідного облікового запису – там, де зберігаються резервні копії Viber.
  • Зайдіть у налаштування iCloud.
  • Знайдіть опцію iCloud Drive – увімкніть її.
  • Знайдіть опцію синхронізації додатків Viber і також увімкніть її.
  • Наступний крок – видалення та повторне встановлення Viber на iPhone. Після запуску нового додатку, прив’яжіть його до Вашого номера телефону.
  • Далі робота додатку – він сам виявить наявну резервну копію та запропонує Вам нею скористатися.
  • Натисніть «Відновити» та дочекайтесь завершення процесу відновлення.

Цікаво: Визначення місця перебування людини по Viber – покрокова інструкція.

РОЗДІЛ ІІ. Програмне рішення – додаток MobileTrans-WhatsApp Transfer.

Не розуміємо чому, проте багато користувачів не довіряють надійності Google-диску чи хмарі від iOS. Дехто продовжує вперто переживати за конфіденційність, декому елементарно бракує місця в цьому просторі. Таким рішенням є створення резервної копії чатів Viber безпосередньо на Вашому ПК, збереженої в пам’яті на диску, за допомогою спеціальної програми MobileTrans-WhatsApp Transfer.

Додаток багатогранний, має широкі можливості, дуже простий у використанні – освоїть навіть людина без досвіду. Серед його функцій – створення резервних копій таких додатків, як Viber, WhatsApp (як Ви зрозуміли з назви), WeChat, LINE та інші. Він може зарезервувати дані з Вашого телефону та зберегти їх на комп’ютері. Програма працює в дві сторони – тобто резервує дані, а потім відновлює їх в зворотному порядку. За допомогою MobileTrans Ви можете зробити копію чатів з Viber на iPhone, а відновити її на іншому пристрої iOS. Ще одним плюсом програми є те, що вона дозволяє переглядати інформацію прямо в резервній копії, чого не скажеш про інші аналогічні додатки.

Описані нижче інструкції допоможуть Вам створити резервну копію Viber та зберегти її на комп’ютері. А також навчать запускати процес відновлення чатів при необхідності.

Цікаво: Функція «Viber Lens» та її популярність серед користувачів.

Створення резервної копії Viber при участі програми MobileTrans:

  • Знайдіть в магазині додатків Google необхідний Вам додаток та встановіть його на Ваш ПК. Увійдіть в програму.
  • Під’єднайте Ваш пристрій iOS до комп’ютера та підключіть його до програми.
  • В додатку відкрийте розділ «Передача WhatsApp» та натисніть опцію «Передача інших програм».
  • Далі відмітьте «Viber Transfer».
  • Програма автоматично знайде додаток та покаже Вам, що бачить пристрій iOS.
  • Тепер натискайте кнопку «Резервне копіювання».
  • Всі Ваші дані чатів Viber будуть збережені на комп’ютері. Лишилося зачекати, доки процес їх резервування буде завершений.

Цікаво: Українцям розповіли, як правильно передати показники газу через Viber.

Відновлення резервної копії на пристрої iOS з метою доступу до Ваших переписок:

  • Під’єднайте телефон чи інший пристрій до комп’ютера.
  • Авторизуйтесь в додатку MobileTrans та перейдіть у розділ «WhatsApp Transfer».
  • Далі – Other Apps Transfer та Viber Transfer.
  • Після натискання кнопки «Відновити», програма запропонує Вам обрати необхідну резервну копію зі списку наявних.
  • Оберіть потрібну резервну копію та натисніть «Пуск».
  • Після здійснення попередніх дій, розпочнеться процес відновлення даних на Вашому пристрої iOS. Необхідно зачекати деякий час, щоб почати користуватися відновленою інформацією.

На цьому все. Прості інструкції зроблять з Вас професіонала по створенню резервних копій Viber. Програма MobileTrans допоможе Вам у цьому. Окрім описаних вище функцій, вона може також переміщати чати Viber з Вашого старого iPhone на придбаний телефон новішої моделі. А функція створення резервної копії інформації, яка знаходиться на Вашому пристрої, дозволить легко відновити її, в разі згуби телефону, уже на новому апараті. Завантажте програму та користуйтеся усіма її широкими можливостями.

Цікаво: Що робити, коли Viber показує неправильний час та які причини призводять до цього.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version