Home Новини сучасних технологій Названо можливості месенджера Viber, про які не всі знають та які стануть...

Названо можливості месенджера Viber, про які не всі знають та які стануть Вам у нагоді

0

Viber, WhatsApp, Telegram та інші месенджери щільно увійшли в наше життя та стали частиною онлайн-спілкування. Яка з двох форм сьогодні більш популярна – соціальні мережі чи месенджери – ми гадати не будемо. Але останні ми дійсно полюбили, тому розробники один поперед одного вигадують для нас все новіші, і новіші їх моделі.

Як правило, ми використовуємо основні функції цих додатків, тобто переписуємося у чаті, ведемо відео-розмови, відсилаємо різного роду інформацію, тощо. Але мало хто цікавиться, що у месенджерах є багато додаткових зручних функцій, окрім очевидних. Вони створені для того, щоб полегшувати наш побут.

В цій статті ми опишемо додаткові можливості месенджерів на прикладі програми Viber.

Мої нотатки, або чат з самим собою

Знаходяться «Мої нотатки» в списку чатів та виглядають як розмова з самим собою. У ньому Ви зможете записувати всю необхідну інформацію. Це можуть бути нагадування про важливі справи, списки покупок, цитати, які сподобались, відібрані та необхідні для роботи фото, записані голосові повідомлення, різноманітні відео-, аудіо-файли, текстові документи тощо. Функціонал чату з собою точно такий же, як і чат з іншими людьми.

У «Моїх нотатках» повідомлення автоматично перетворюються на пункти. Після того, як Ви виконаєте щось зі списку, або записана інформація втратить для Вас актуальність, її можна легко видалити. При цьому блокнот матиме охайний не засмічений вигляд, чого не можна сказати про паперові записники.

Цікаво: Перераховано інструменти Viber, які стануть корисними для роботи.

Функція групових дзвінків

Вона полягає у можливості розмовляти одночасно з багатьма людьми. При чому без паролів та встановлення якихось програм. Ви просто запрошуєте в групу тих користувачів Viber, з ким хочете говорити та вмикаєте дзвінок.

Необхідність в спілкуванні особливо гостро ми всі відчули в карантинних умовах. Тому групові розмови в цей період набули неабиякої популярності. Функція надзвичайно зручна та приємна.

Адже дає нам можливість побачитися та поговорити з рідними, які знаходяться за тисячі кілометрів, розкидані по всьому світу та розлучені з нами рамками пандемії.

Але, погодьтеся, така функція Viber необхідна не тільки для особистих розмов. Групові дзвінки набрали популярності і при вирішенні робочих питань – для проведення лекцій, робочих нарад, вебінарів та інших ділових розмов, коли не треба по черзі дзвонити кожному працівнику і повторювати одне і те ж саме, а є можливість зібрати усіх разом та один раз донести інформацію.

Через свою актуальність, Viber цю функцію весь час вдосконалює. Сьогодні приймати участь у групових розмовах можуть одночасно 35 осіб.

Цікаво: Відомо, як діяти, якщо був зламаний персональний акаунт Viber.

Перекладач у чаті

Ми вважаємо, що переклад тексту на іншу мову в режимі «тут і зараз» також є дуже зручною додатковою можливістю Viber. Налаштування програми дозволяють Вам активувати функцію в автоматичному режимі перекладу. Для цього виберіть в «Установках» - «Виклики та повідомлення», а в даному розділі активуйте «Переклад повідомлень». Якщо ж Ви хочете тільки інколи користуватися перекладачем, то просто затисніть необхідне повідомлення і виберіть «Перевести» в меню програми.

Функція дозволяє нам подолати мовний бар’єр при спілкуванні і набула також популярності в часи пандемії. А вивчення мови, яке Ви завжди планували і до якого ще не дійшли руки, тепер можна робити за своїм графіком, не маючи при цьому незручностей в спілкуванні.

Цікаво: Названо 5 правил правильного спілкування в месенджері Viber.

Підтвердження офіційних сторінок брендів

Viber завжди працював в інтересах своїх користувачів і продовжує це робити і далі. Дві слідуючі додаткові функції свідчать про це.
Першою є перевірка реальності офіційних сторінок виробників товарів. Ця функція захищає нас, користувачів, від придбання підробок та копій брендів. Адже, всі ми сьогодні любимо регулярно отримувати інформацію про новинки та знижки. Задля нашої безпеки сторінки брендів проходять верифікацію у Viber та отримують відмітку у вигляді голубої галочки поряд з назвою облікового запису. Після такої перевірки програми, ми можемо бути впевненими, що маємо справу з офіційною сторінкою бренду.

Якщо Ви сумніваєтеся в оригінальності бренду, Ви завжди можете заблокувати такий чат-бот та повідомити про це службу підтримки Viber. Після Вашої заяви, вони проведуть перевірку. Подібним чином Viber робить щоденний моніторинг груп та відслідковує і блокує шахраїв.

Зникаючі повідомлення

Захист Вашої конфіденційності є ще однією функцією, яка говорить про те, що Viber піклується про своїх користувачів.
Адже існують такі особисті переписки, про які ми не хочемо, щоб дізналися треті особи. І це стосується не тільки нашого приватного життя, але і роботи. Для цього Viber зробив функцію «Зникаючих повідомлень». Завдяки ній у Вас є можливість, щоб повідомлення зникали тут же під час переписки, або зберігалися в чаті нетривалий час. Для активації функції, в налаштуваннях самостійно встановіть таймер на термін від 10 секунд до 24 годин (на Ваш розсуд). Тепер, при переписці, саме стільки часу будуть зберігатися Ваші повідомлення, а далі зникатимуть.

Додатково програма відслідковує та повідомляє Вас, якщо співрозмовник встиг за цей час зробити скрін Вашого з ним чату. Приємно, коли месенджер настільки піклується про нашу безпеку користування.

Цікаво: У Viber розповіли, хто їхні користувачі в Україні

Чат-боти та співтовариства за інтересами

Вони полегшують нам життя та несуть безліч інформації. Це свого роду інформативні групи, створені за різноманітними інтересами. Від функціональних до суто розважальних.

Підписавшись на певні тематики, Ви можете знайти корисну інформацію стосовно пошуку роботи, або вигідних пропозицій на подорожі від туроператорів, або інформацію про комунальні послуги тощо.

Також існують чат-боти за Вашими вподобаннями та хобі. Наприклад, канали з новинами, музичні чати, на тему езотерики, криптовалют, вивченню іноземних мов та багато чого іншого. Для пошуку необхідного чат-боту, в пошук Viber введіть його назву або тему, яка Вас цікавить і програма видасть список чат-ботів за запитом. Далі обираєте того бота, який Вас більше всього зацікавив та підписуєтесь на нього. Після цього Ви будете регулярно отримувати сповіщення про новини.

Якщо ж інформація стає для Вас занадто набридливою, у Viber існують функції відключення звуку при сповіщеннях, або відключення отримання нових повідомлень з чату. При цьому Ви залишаєтесь підписаними на чат та маєте усю попередню інформацію з нього. Чат-боти також проходять верифікацію Viber та отримують відмітку про це у вигляді галочки голубого кольору поруч з назвою. Так само, як і сторінки брендів.

Крім чат-ботів, існують у Viber співтовариства за інтересами, різні групи та канали. Деякі з них працюють у зв’язці з чат-ботом. Групи можуть бути інформативними, функціональними, або розважальними, також є і торгові сторінки. Після того, як Ви підпишетеся на деякі з них, алгоритм Viber вивчить Ваші інтереси та періодично буде пропонувати Вам інші групи за улюбленими тематиками.

Ми думаємо, що завдяки інформації, що ми описали в цій статті, Ви зможете ширше використовувати можливості Viber та робити своє життя легшим та приємнішим.

Також нещодавно у Viber розповіли, як користуватися новими та ексклюзивними функціями месенджера.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version