Реклама

Названо неочікувані функції гіроскопа в смартфоні

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Більшість сучасних смартфонів оснащені великою кількістю різноманітних датчиків, серед яких найчастіше зустрічаються акселерометр та гіроскоп. Якщо перший фіксує тільки зміну положення вашого смартфона, то гіроскоп виконує майже те саме, але з високою точністю, тобто він може визначити кут нахилу вашого смартфона, що стає в нагоді в багатьох випадках. Відповідно, якщо ваш смартфон оснащений цим датчиком, то зараз буде названо неочікувані функції гіроскопа в смартфоні, а таких можна виділити 5.

  1. VR-ігри

Напевно це складно назвати функцією, але VR-ігри на смартфоні стають неймовірно реалістичними тоді, коли смартфон оснащений не тільки акселерометром, а ще й гіроскопом. При такій комбінації ігровий досвід справді буде неймовірним.

  1. Визначення нахилу та кутів

Це також специфічна функція гіроскопа, але цілком очевидна, враховуючи те, за що цей датчик відповідає, а саме за пересування в трьох площинах. Якщо ви користуєтеся смартфоном з гіроскопом, то він зможе замінити вам будівельний рівень в невеликих та не сильно точних домашніх справах. Для прикладу, вам необхідно рівно виставити картину, або ж іншу річ, то гіроскоп в смартфоні з цим справиться дуже добре. Очікувати від нього такої точності, як від професійного обладнання не варто.

  1. Розміщення на карті

Гіроскоп також суттєво допомагає під час використання навігації на смартфоні. Особливо тут варто відмітити те, що гіроскоп неймовірно швидко реагує на ваші зміни в русі і максимально швидко направляє вас в правильну сторону, якщо ви випадково повернули не туди, куди було потрібно.

  1. Покращує можливості крокомірів

Дана можливість стане в нагоді тим, хто використовує свій смартфон для заняття спортом, а саме підрахунку пройденої дистанції або кількість зроблених кроків і тому подібне. Гіроскоп в даному випадку набагато краще справляється з підрахунком кроків, ніж акселерометр, оскільки він набагато точніше рахує коливання, які підходять для кроків. В той же час акселерометр можна обманути і просто хитати смартфоном і він буде такі рухи вважати за кроки.

  1. Розширюємо кількість жестів-команд в смартфоні

Як ми писали вище, акселерометр вміє реагувати тільки на зміну положення (вертикальну або горизонтальну) та повертати екран, а от гіроскоп можна використовувати для того, щоб подавати таємні сигнали у вигляді потрушування смартфона або мінімального нахилу смартфона. Такі команди ви можете прикріпити до інших функцій смартфона, а саме перемикання музики, ввімкнення будильника і тому подібних.

Також нещодавно було названо 5 корисних функцій магнітного датчика у вашому смартфоні.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Розкрито дату початку тестування OC Android 12

Надійшла очікувана багатьма інформація, а саме, сьогодні було розкрито дату початку тестування OC Android 12. Як повідомляється, Google може...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -