Реклама

Названо непрямі ознаки, які вказують на можливу присутність вірусу в смартфоні

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Протягом останніх років кількість користувачів смартфонів різко виросла і логічно, що хакери тепер більше атакують саме їх, а не користувачів ПК. Причина такої різкої уваги очевидна, власники смартфонів більше проводять часу в своїх пристроях, ніж власники ПК. Крім цього, зараз смартфони використовуються не тільки для дзвінків, а для входу в соцільні мережі, мобільний банк, месенджери та інші ресурси. Відповідно до цього, захист смартфона зараз виходить на абсолютний рівень, оскільки ймовірність зараження вірусом неймовірно велика, враховуючи що вони навчилися перехоплювати всі вхідні повідомлення з месенджерів та онлайн-банкінгу. Зараз же, буде названо непрямі ознаки, які вказують на можливу присутність вірусу в смартфоні.

Смартфон працює повільно

Напевно це перша ознака того, що з вашим смартфоном щось не так. Особливо ця ознака актуальна тоді, коли ваш смартфон працював донедавна швидко і різко вповільнився. Спостерігати таке можна під час телефонних розмов, надсилання та отримання смс-повідомлень, та запуску месенджерів чи онлайн-банку.

Зайві додатки

Якщо на вашому смартфоні почали з'являтися додатки, які ви не завантажували і ніколи раніше їх не бачили на смартфоні. Досить часто, при потраплянні на смартфон віруса, автоматично підтягується й додаток, який буде збирати та зберігати всю отриману про вас інформацію.

Збільшилося використання мобільного трафіку

Якщо ви раніше використовували тариф із 6 Гб мобільного інтернету і вам цього цілком було достатньо, а зараз вам не вистачає цієї ж кількості навіть на 2-3 тижня, а використання інтернету з вашої сторони не збільшилося, то це ще одна ознака наявності шкідливого додатку або вірусу.

Оплата за мобільний зв'язок підвищилася

Вам починають приходити збільшені рахунки для оплати тарифного плану. Зазвичай, вам приходиться оплачувати за відправку смс на платні номери і тому подібне. Шкідливі додатки часто відправляють короткі повідомлення на платні номери в цілях заробітку.

Реклама в смартфоні

Якщо на вашому смартфоні почала з'являтися реклама, якої раніше ніколи не було, або ж вона почала з'являтися в самих непередбачуваних місцях, то це ще одна ознака наявності вірусу або шкідливого додатку.

В соціальних мережах та месенджерах з'являються повідомлення, які ви не відправляли

В даному випадку, проблема серйозніша, ніж очікувалося, оскільки вірус "навчений" на самостійну роботу із месенджерами та соцмережами без вашої участі.

Автономність смартфона різко скоротилася

Якщо раніше ваш смартфон працював автономно протягом доби, а зараз автономність складає не більше 20 год, то це ще одна ознака наявності вірусу. Виходячи з такого скорочення автономності, вірус почав збирати та передавати інформацію, яку було отримано на вашому смартфоні, а для цього використовуються його ресурси.

Перегрів смартфона

Ще одна ознака того, що на вашому смартфоні активні процеси, які виснажують як його акумулятор, так і навантажують в загальному всю систему.

Зразу повідомляємо, що це тільки ознаки присутності вірусу на вашому смартфоні, але гарантувати що так і буде, вони не можуть. Часто буває, що ресурс смартфона вичерпаний і він просто плавно виводиться з ладу.

Якщо ж ви впевнені в тому, що смартфон в прекрасному технічному стані, але з'явилися ознаки наявності вірусу, то рекомендуємо просканувати його мобільним антивірусом, або ж вручну знайти причину поганої роботи смартфона.

Також нещодавно було дано 4 рекомендації, які продовжать термін служби вашого смартфона.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Інфрачервоний порт у сучасних смартфонах

Сьогодні поговоримо про ІЧ-порт у телефонах та наскільки він актуальний у 2022 році. Деякі виробники смартфонів ще досі випускають...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -