Реклама

Названо основні причини, чому Apple iPhone почав працювати повільно

Останні Новини

Проблема повільної роботи телефона турбує багатьох користувачів. Бренд Apple славиться якраз малою вірогідністю зменшення продуктивності пристроїв. Не дивлячись на це, буває, що і iPhone починає гальмувати. Нижче ми розповімо про найбільш поширені проблеми погіршення роботи та способи їх усунення.

Найцікавіша проблема - погодні умови. Дивно звучить, коли діло стосується техніки, але телефон від Apple дійсно залежний від погоди. Там, де температура надто низька, або вища за +35, варто мало користуватись iPhone на вулиці. Зимою при великих морозах вирішенням буде взагалі вимикати пристрій і вмикати в приміщенні, в теплі.

Цікаво: Перераховано смартфони компанії Apple, які не отримають оновлення iOS 16

Наступною причиною погіршення роботи є ввімкнені програми. Мало хто про це задумується, але додатки, які працюють в фоновому режимі погіршують продуктивність та зменшують час роботи телефона без підзарядки. Якщо ви помітили, що iPhone гальмує, то закрийте усі відкриті програми. Також відключіть місцезнаходження та дозволи в програмах, які дають до нього доступ.

Якщо ви спробували якісь методи, а робота швидшою не стала, то просто перезавантажте iPhone. Ця дія насправді вирішує дуже багато проблем: закриваються усі програми та усуваються помилки і проблеми. Подумайте самі, якщо ви користуєтесь телефоном постійно і не вимикаєте ані на ніч, ані під час заряджання, то він просто втомлюється і хоче перезавантажитись. Цей спосіб інколи виявляється дієвіший, ніж всі інші.

Ще однією проблемою, на яку мало хто зважає, є закінчення пам'яті. З роками на телефонах залишається багато програм, фото, відео, повідомлень, які ніколи не знадобляться. Люди їх не те що бережуть, а просто не звертають увагу. Всі непотрібні файли загалом можуть зайняти важливе місце в iPhone, із-за чого робота і стає повільною. Раз на деякий час робіть повну чистку свого пристрою, видаляйте все, чим не користуєтесь та покращуйте роботу. Якщо цікаво, які додатки та файли займають найбільше місця, то цю інформацію можна побачити в налаштуваннях у розділі "Сховище iPhone".

Варто прочитати: Макбук М1 – у чому унікальності цього ноутбука?

Ну і остання найбільш поширена проблема - це застаріла версія операційної системи. Оновлення програмного забезпечення і створене для того, щоб покращувати роботу та захищати телефон від вірусів. Якщо ви не знаєте чи є оновлення саме для вашої моделі, то цю інформацію можна дізнатись в налаштуваннях у розділі "Оновлення ПЗ". При наявності нової версії, варто відразу її встановити. Якщо хтось вважав, що не потрібно, то ви дуже помиляєтесь. Найбільшу кількість проблем з роботою вирішують саме оновлення. Щоб не перевіряти кожен раз чи є нова версія ОС, можна включити функцію автооновлення, яка доступна також в налаштуваннях.

Отож, якщо ви помітили, що робота вашого iPhone стала значно гірша та повільніша, виконайте одну з дій вище, або ж декілька і ви відразу помітите як все налагодилось. Не потрібно відразу розчаровуватись, адже більшість складнощів можна вирішити за лічені хвилини.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Названы 5 особенностей смартфона Samsung Galaxy Z Fold 3, которые могут вам не понравиться

Только недавно компания Samsung представила новые смартфоны, в которые вошло продолжение серии Z Fold, которая, откровенно говоря, поразила всех...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -