Home Новини сучасних технологій Названо основну причину, чому варто відмовитися від месенджера WhatsApp

Названо основну причину, чому варто відмовитися від месенджера WhatsApp

0

Не дивлячись на достатню кількість позитивних відгуків в сторону месенджера WhatsApp останнім часом, без негативу все ж ніяк. Правда під негативом, в даний момент, ми маємо на увазі шахрайські дії, які стосуються не лише WhatsApp, а й всіх інших відомих нам месенджерів. Враховуючи те, що стандартними смс-повідомленням та телефонними дзвінками ми користуємось дещо менше, ніж тими самими функціями в месенджерах, то й шахраї реалізовують свою діяльність також через них, і досить активно останнім часом. Але ми все ж повернемось до месенджера, а саме буде названо основну причину, чому варто відмовитися від месенджера WhatsApp. Мова піде про шахрайські дії, на які ви можете натрапити в даному месенджері.

Перше, з чим можете стикнутись кожен користувач WhatsApp, так це фішинг. Зокрема, згідно отриманої інформації, більшість фішингових атак припадає саме на WhatsApp. Можливо це пов’язано із використанням месенджера великою кількістю старших людей, зокрема в Україні, які не зовсім розуміють, що таке фішинг та фішингові посилання. Хоча перехід на фішингові сайти сьогодні є таким популярним видом шахрайства, про який усі знають, проте все-одно найчастіше втрачають свої кошти чи інші дані через них.

Якщо говорити про частку фішингових атак в месенджерах, то згідно даних Лабораторії Касперського, близько 90% припадає саме на месенджер WhatsApp, тоді як на Telegram чи Viber припадає менше 7 та 5 % відповідно.

Чому склалась така ситуація? Найперше, про що ми можемо говорити, так це про проблеми безпеки. Якщо брати наш особистий досвід, то в Viber розсилки зустрічаються справді рідко, тоді як в месенджері Telegram, я не отримувала жодного сумнівного посилання від сторонніх ресурсів за весь час користування ним.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version