Реклама

Названо переваги та недоліки різних зовнішніх накопичувачів

Останні Новини

Зараз усі люди користуються комп’ютерами чи ноутбуками, на яких і зберігають усю інформацію та дані. Це не є абсолютно безпечно та надійно. Може полетіти система або ж сам пристрій. Тому краще тримати усе, що потрібно на зовнішніх накопичувачах, у них менший шанс втратити дані. Сьогодні ми розповімо про різного роду накопичувачі та обговоримо їх переваги і недоліки.

Розпочнемо із звичного усім накопичувача - флешки. Майже усі її мають та постійно користуються. Вона дійсно зручна і не займає багато місця, можна з легкістю носити з собою. Але проблема в тому, що даний накопичувач не варто використовувати як місце для постійного збереження інформації. Якщо ви завантажили на флешку щось дійсно важливе, то краще ще десь зберегти другий екземпляр. Флешки здатні ламатись без причин в будь-який момент. Це не надто надійне місце. Такий накопичувач зручний, якщо вам потрібно щось зберегти тимчасово, наприклад скинути на флешку документ щоб роздрукувати, або ж зберегти фото щоб комусь показати.

Цікаво: Названо 5 порад, як обрати SSD накопичувач

Наступний накопичувач - DVD диск. Цей вид трохи надійніший, але в тому разі, якщо ви один раз зберегли дані і більше їх не перезаписуєте. Справа в тому, що якщо ви на диск будете дозавантажувати файли, то вже існуючі можуть пошкодитись. Хоча з іншої сторони, при ідеальних умовах, дані на дисках можуть триматись десятки років. Головне нічого з самим диском не зробити.

Даний накопичувач користується набільшою популярністю - HDD накопичувач. Він підключається до пристроїв (телефон, ПК) і таким чином працює. На ньому можна зберегти будь-яку інформацію. Але знову ж таки, краще дублювати дані ще на якийсь накопичувач, щоб точно бути впевненим, що не залишитесь без потрібної інформації.

DAS. Це чудовий варіант для тих, хто постійно зберігає багато інформації і HDD навіть декількох не вистачає. В DAS можна підключити декілька накопичувачів і все разом під'єднати кабелем до ПК. Це дуже зручно, бо не потрібно постійно виймати та вмикати по чергі різні накопичувачі, щоб отримати потрібні дані.

RAID - це накопичувач для тих, в кого ну дуже великі об'єми інформації. Він являє собою той самий жорсткий диск, але зовнішній. Ви вставляєте диски та записуєте інформації. Вмикається накопичувач також до ПК за допомогою кабеля. Величезний плюс в тому, що ризик втратити інформацію практично нульовий, бо все дублюється на резервних носіях.

Варто знати: Відомо, чому операційна система Windows 11 негативно впливає на накопичувачі

Останній вид накопичувача - NAS. Це вже інша система, яка постійно підключена. До неї можна отримати доступ з будь-якої точки світу через інтернет. На такому накопичувачі можна зберігати фільми, відео і підключати його до телевізора. Також вся інформація не буде втрачена, бо зберігаються копії. Тобто, такий вид зберігання має більше плюсів ніж мінусів і дійсно зручний для користувача.

Зовнішніх накопичувачів існує дуже багато за різними цінами та функціями. Не важливо який ви оберете для себе, головне, щоб він відповідав вашим потребам.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Захотят ли украинцы делиться личной информацией с Facebook после недавних угроз?

Стаття доступна українською...В последнее время, компания Facebook все время находится в центре международных скандалов. Сначала были различные инциденты, которые...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -