Home Новини сучасних технологій Названо причину, через яку WhatsApp захаращує пам’ять смартфона

Названо причину, через яку WhatsApp захаращує пам’ять смартфона

0

Месенджер WhatsApp користується неабиякою популярністю серед українців, навіть не дивлячись на останні скандали навколо нової політики конфіденційності. WhatsApp, як і більшість інших месенджерів, займає достатню кількість простору на смартфоні і не завжди користувачі знають як з цим боротися. Зараз же, буде названо причину, через яку WhatsApp захаращує пам’ять смартфона.

Найперше варто розуміти, що WhatsApp захаращує пам’ять не сам, а з «допомогою» користувачів.

Причиною такого великого використання внутрішнього простору на смартфоні стають зображення, відео та аудіофайли, які зберігаються у внутрішньому сховищі смартфона. Тобто всі файли, які вам відправляють в месенджері, зберігаються на смартфоні, а не на флешці (якщо така присутня) і тим більше самі вони не видаляються. Фактично, зберігаються всі файли, які ви відкрили в месенджері.

Найперше, рекомендується періодично видаляти всі непотрібні файли, а ті, які важливі, переносити на флешку або ж в хмарні сховища. Не варто відкладати видалення медіафайлів, оскільки на смартфоні може закінчитися вільний простір в такий момент, коли це найменше необхідно.

Також рекомендується в налаштуваннях дозволити завантаження файлів тільки через Wi-Fi, таким чином ви ще й збережете свої тарифні ГБ. Крім цього, рекомендується заборонити автоматичне завантаження і в ручному режимі вибирати файли, які можна завантажувати із WhatsApp.

І останнє, порадьте свої друзям і знайомим, не відправляти важливі фото через месенджер, оскільки він стискає всі фото, а значить вони втрачають якість.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version