Home Новини сучасних технологій Названо причини самовільного вимкнення Apple iPhone на морозі

Названо причини самовільного вимкнення Apple iPhone на морозі

0

Прийшла зима, а разом з нею і скарги власників iPhone на те, що пристрої самі відключаються на морозі. Спочатку швидко розряджається акумулятор, а тоді вже і пристрій вимикається. Особливо це стосується старих моделей цього бренду.

Рекомендуємо: Бюджетна версія Apple iPhone 13 подешевшала ще більше.

Ми хочемо коротко та доступно розповісти Вам, чому айфони ведуть себе подібним чином на морозі. Проблема криється у літій-іонних акумуляторах. В якості електроліту в них використовується полімер з додаванням гелеподібного наповнювача.

Такий акумулятор має свої певні переваги – тривалий термін експлуатації та високу щільність енергії. Крім того, вони швидко заряджаються.

Проте недоліком цієї технології є певний температурний режим. Сам виробник гарантує коректну роботу пристроїв в діапазоні від нуля до тридцяти п’яти градусів вище нуля по Цельсію. Тобто, при невеликому мінусі температури (а в реальності навіть при +5 градусів), Ваш iPhone вже може самовільно перезавантажуватися, вимикатися та мати проблеми з тачскріном. Технічно це відбувається так – при переохолодженні полімеру, його фізичні властивості змінюються, починає створюватися внутрішній опір та акумулятор втрачає ємність. Та це ще не все.

Цікаво: Відомо, що робити якщо Android-смартфон або iPhone “зависли”.

Другий момент полягає в тому, що переохолодження призводить до некоректної роботи пристрою та відхиленнях у її показниках. Якщо Ви бачите зарядку телефону при мінусових температурах 30 відсотків, то це означає, що насправді вона уже менша і телефон в будь-який момент може відключитися. Ці проблеми найчастіше трапляються зі старими iPhone, так як їх акумулятори уже не мають повної ємності. Аби подбати про себе заздалегідь, перевірте її обсяг у налаштуваннях.

Для цього у меню відкрийте «Акумулятор», а далі «Стан акумулятора». Якщо ємність складає менше 80 відсотків, рекомендуємо Вам замінити свою батарею на нову.

Ще однією причиною, яка сприяє охолодженню телефону, є матеріал корпусу та його товщина. На відміну від пластикових конкурентів, статусний iPhone виготовлений з тонкого алюмінію, який швидко промерзає.

Цікаво: Названо маловідомі секретні функції будильника iPhone.

Як привести iPhone в норму

Щоб Ваш гаджет почав працювати знову, потрібно його зігріти. Можна теплом власного тіла, або ж за допомогою шарфа, зайшовши в приміщення, яке обігрівається. З часом усі функції батареї та її показники прийдуть у норму і телефон знову запрацює.

Як правильно користуватися iPhone в мороз, щоб він не вимикався
Носіть пристрій у внутрішніх кишенях Вашого одягу.
На морозі старайтеся максимально використовувати гарнітуру для спілкування.

Одягайте на телефон силіконовий чохол, або ще якийсь «тепліший».
Про всяк випадок беріть з собою портативну зарядку.

На заключення хочемо додати дещо позитивне і з нами погодяться власники iPhone. Нові телефони з новими батареями працюють при мінусових температурах майже без проблем і подібні неприємності з ними практично не трапляються.

Також нещодавно було названо 6 цікавих прийомів WhatsApp для Android та iPhone.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version