Home Новини сучасних технологій Відомо, як захистити свій смартфон від переохолодження

Відомо, як захистити свій смартфон від переохолодження

0

Кожен з нас, з нетерпінням чекає приходу зими, всі ми, як і малі діти любимо дивитися, як падає лапатий сніг, як він хрустить під ногами, які мороз малює візерунки на вікнах, катання на ковзанах і санях та багато інших речей, якими можливо розважатися лише взимку.

Проте, наші мобільні телефони з нами б не погодилися, адже разом із цією красивою порою року приходить і ворог всіх смартфонів – мороз.

Це природне явище і електроніка рідко ладнають між собою.
Власники смартфонів помічають, що з приходом холодів, а тим паче морозів, їх пристрої починають, так би мовити, «тормозити», а деякі так взагалі просто вимикаються. Тому дана стаття присвячена тому, щоб дати поради користувачам мобільних телефонів, як уберегти їх від переохолодження, і що потрібно робити, якщо телефон все-таки «захолов», і як його «реанімувати».

Найперше, що користувачу будь-якого мобільного телефону потрібно знати – це те, що смартфони бояться низьких температур, переохолодження пристрою негативно впливає на його роботу.
Якщо власник телефону має намір довго перебувати на вулиці чи в місці, де температура повітря нижча 0, то він повинен убезпечити свій гаджет – пристрій обов’язково має бути у чохлі і знаходитися якнайближче до тіла (в кишені або тримати його в руці), адже тепло, яке випромінює людське тіло не даватиме холоду впливати на функціональність пристрою.

Цікаво: Як захистити свій смартфон, якщо ви боїтеся його втратити.

В ситуації, коли телефон вже зазнав негативних наслідків переохолодження і швидко розрядився і вимкнувся, то не варто його відразу ставити на підзарядку, потрібно, щоб він трохи полежав і адаптувався до середовища, де тепло, а вже потім його можна заряджати. Категорично заборонено заряджати смартфон на морозі.

Бувають випадки, коли після того, як телефон вже знаходиться в теплому приміщенні, то екран ніби вкривається тонким шаром «поту» - це утворюється конденсат, він може призвести до замикання всередині корпусу пристрою, що взагалі може назавжди вивести з ладу гаджет. Тому його відразу потрібно прибрати – протерти екран, а щоб запобігти утворенню вологи, то краще телефон з холоду різко не піддавати високій температурі, краще щоб він деякий час полежав в кишені і звик до зміни середовища навколо нього.

Зверніть увагу на те, що нагрівання смартфона теплообігрівачами, феном чи навіть власним подихом може закінчитися повним виведенням з ладу пристрою, тому що різкий перепад температури може вивести з ладу запчастини в середині.

Не тільки внутрішня «начинка» смартфона може постраждати від згубної дії морозу, але й екран також може не витримати екстремальних температур, а може зазнати пошкоджень матриця, яка відповідає за роботу дисплею. Якщо власник гаджету помічає, що на вулиці, де морозно, його пристрій починає працювати повільніше, або самовільно вимикається і вмикається, починає мигати екран – слід негайно йти в тепле приміщення.

Мороз згубно впливає і на роботу акумулятора, при тривалому перебуванні в холоді він починає дуже швидко розряджатися, такі різкі перепади також згубно впливають на його подальше функціонування.

Цікаво: Українцям розказали, як захистити свій смартфон від шпигунських програм.

Трапляється, що телефон може впасти в сніг, або сніг на телефон, то в такому разі його потрібно вимкнути, а якщо він вже вимкнений, то не вмикати його, помістивши в середовище, яке швидко може ввібрати в себе вологу.

Тому, щоб пристрій прослужив якнайдовше, потрібно дотримуватися нехитрих правил користування ним, щоб не доводилося залишати свої гроші в сервісних центрах, щоб полагодити незамінну річ кожної людини у ХХІ столітті.

Також нещодавно стало відомо, як можна легко позбутися своїх грошей, просто давши незнайомцю свій смартфон.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version