Home Новини сучасних технологій Nintendo Switch не вмикається? Ось що потрібно робити

Nintendo Switch не вмикається? Ось що потрібно робити

0

Ваш Nintendo Switch виглядає “мертвим”? Є деякі очевидні (і деякі не дуже очевидні) речі, які можуть бути неправильними. Ми покажемо вам список кроків з усунення несправностей, щоб діагностувати проблему з консоллю та, можливо, її вирішити.

Активувати вручну

Це може здатися очевидним, але варто виключити всі дрібниці, які ви могли упустити. Якщо ви часто активуєте свій комутатор за допомогою кнопки «Додому» на контролері, можливо, в контролері розрядився акумулятор. Натомість спробуйте розбудити консоль за допомогою кнопки живлення на пристрої.

Натисніть кнопку живлення у верхній частині перемикача, щоб увімкнути його. Якщо перемикач під’єднано до док -станції , зелене світло на передній панелі підключення загориться, коли консоль увімкнено. Якщо ваша консоль не підключена до док-станції, ви повинні побачити екран блокування або логотип Nintendo, що вказує, що процес завантаження починається.

Якщо логотип Nintendo з’являється та зникає, ймовірно, у вашому комутаторі розрядився акумулятор, що підводить нас до наступного рішення.

Цікаво: На Nintendo Switch Online з’являться п’ять нових ігор.

Заряджайте деякий час

Якщо після відображення логотипу Nintendo ваш комутатор повністю не працює або не завантажується, його слід заряджати деякий час. Через процес попередньої зарядки, необхідний для літій-іонних акумуляторів , може знадобитися деякий час, перш ніж комутатор увімкнеться, коли акумулятор повністю розрядиться.

Nintendo рекомендує скинути адаптер змінного струму, від’єднавши його від стіни та комутатора на 30 секунд, тому обов’язково зробіть це, перш ніж продовжити. Потім від’єднайте кабель живлення від док-станції та під’єднайте його безпосередньо до комутатора через роз’єм USB-C у нижній частині пристрою. Це усуне док-станцію як причину вашої проблеми.

У верхньому лівому куті екрана з’являється індикатор заряду акумулятора, який свідчить про те, що консоль заряджається. Майте на увазі, що консоль може не запуститися навіть після того, як це відображається, тому зачекайте деякий час. Періодично намагайтеся вмикати консоль за допомогою кнопки на верхній частині зарядного пристрою.

Якщо через кілька годин ваша консоль не реагує, малоймовірно, що проблему можна вирішити шляхом зарядки.

Цікаво: Компанії Microsoft, Nintendo і Sony об’єднуються заради поліпшення онлайн-ігор.

Спробуйте скинути консоль

Інша ймовірність полягає в тому, що ваша консоль вийшла з ладу і не повністю реагує на введення з контролерів або навіть на кнопку живлення. Хоча це може бути малоймовірним, варто спробувати вручну скинути консоль, щоб виключити це.

Ви можете скинути консоль, натиснувши та утримуючи кнопку живлення у верхній частині пристрою протягом 15 секунд, а потім увімкнувши консоль у звичайному режимі (натиснувши кнопку живлення один раз). Майте на увазі, що заряд акумулятора вашої консолі може розрядитися, якщо вона перебувала в такому стані деякий час, тому зарядний пристрій під рукою.

Ви можете використовувати цей трюк, щоб вирішити проблеми з програмним забезпеченням, які призводять до зависання системи, особливо коли кнопка «Додому» не працює. На щастя, подібні події відносно рідкісні на Switch.

Подумайте про заміну зарядного пристрою

Якщо ваш комутатор не відповідає і ви не бачите нічого на екрані, коли ви підключаєте його до консолі (навіть індикатор низького заряду акумулятора чи логотип Nintendo), ймовірно, ваш зарядний пристрій не працює. Ви можете перевірити його на наявність пошкоджень, таких як потертий дріт або тріщини в корпусі адаптера, але зазвичай адаптери не мають ознак пошкодження, навіть якщо вони не працюють належним чином.

Найбезпечнішим варіантом є негайно замінити зарядний пристрій на адаптер змінного струму Nintendo Switch , але запозичення його спочатку може бути більш економічно ефективним рішенням. Ви також можете придбати дешевші альтернативи сторонніх виробників, які відмінно справляються зі своєю роботою, якщо ви захочете відмовитися від оригінальних аксесуарів.

Перевірте роз’єм USB-C на наявність пошкоджень

Ваш комутатор може не заряджатися належним чином, якщо консоль пошкодила порт USB-C у нижній частині пристрою. Уважно огляньте цю ділянку на наявність ознак пошкоджень, таких як погнуті двері, тріщини або будь-що відкрите, чого не повинно бути.

Якщо комутатор дійсно пошкоджений, пристрій потрібно відремонтувати або замінити.

Зверніться до служби підтримки Nintendo для ремонту

Таким чином, ваш адаптер живлення, схоже, не пошкоджений, а комутатор не постраждав від порту USB-C. Ви спробували скинути перемикач і адаптер змінного струму та зарядити його деякий час, але на екрані нічого не з’явилося. Ви підключили адаптер безпосередньо до комутатора і спробували використовувати другий адаптер, щоб переконатися, що зарядний пристрій не винуватець.

На цьому етапі, ймовірно, варто звернутися до служби підтримки Nintendo  , щоб дізнатися, чи можна перевірити та відремонтувати вашу консоль. Якщо на консоль все ще діє гарантія (один рік у більшості юрисдикцій, два роки в таких країнах, як Австралія та ЄС), ви можете повернути її дилеру, у якого ви її придбали, для прямого обміну.

Якщо на консоль більше не поширюється гарантія, єдиним варіантом є післяпродажний ремонт. Не знаючи, що не так з вашою консоллю, може бути важко зрозуміти, що робити, щоб виправити це самостійно.

Наприклад, ви можете самостійно замінити акумулятор Switch , якщо термін служби батареї більше не є достатнім. Заміна батареї на комутаторі, який більше не вмикається, може стати марною тратою часу, що не варте цього без додаткового тестування. Якщо комутатор був пошкоджений ударом або вологою, його можливо відремонтувати, але спочатку потрібно визначити, що саме пішло не так.

Якщо є очевидні ознаки пошкодження порту USB-C у нижній частині блоку комутатора, ви можете замовити заміну за 9,99 доларів США і припаяти її самостійно, але ви впораєтеся краще, маючи певний досвід. Якщо ви впевнені у своїх силах, ви можете заощадити чимало грошей, зробивши такий вид ремонту самостійно.

Як і багато інших навичок життя, є канали YouTube, які документують процес відродження мертвих консолей. Хоча вони не обов’язково працюють як навчальні посібники , вони доводять, що так звані «мертві» консолі можна відродити за допомогою відповідних навичок та запасних частин. Центр ремонту Nintendo Switch може стати в нагоді, якщо ви думаєте про те, щоб піти своїми руками.

Залежно від того, що не так з консоллю, ремонт Nintendo може бути дорогим. Подумайте про віднесення пристрою до сторонньої ремонтної майстерні, яка може вам допомогти, бажано в майстерню з ремонтом консолі. Якщо на вашу консоль все ще діє гарантія, ніколи не відкривайте її самостійно і не дозволяйте комусь, крім Nintendo, спробувати ремонт (навіть якщо ви впевнені, що проблему спричинили ви).

Ваші збереження та захоплення можуть бути втрачені

Якщо ви зможете відремонтувати свою консоль, є ймовірність, що ви не втратите жодних даних. Якщо у вас Nintendo Switch Online , багато (але не всі) ваших збережених ігор будуть зберігатися в хмарі . Будь-які знімки екрана, які ви зберегли у внутрішній пам’яті (не на карті microSD), не будуть збережені.

Nintendo може запропонувати відремонтований диск замість вашого оригінального накопичувача, що означає, що ви втратите все у своїй внутрішній пам’яті без хмарного резервного копіювання. Обов’язково вийміть картку microSD, перш ніж відправити консоль на ремонт.

Можливо, вам доведеться визначити, чи коштує ремонт у порівнянні з ціною нової консолі. Купуючи нову консоль , ви отримуєте повний набір: Joy-Con, док-станцію, адаптер живлення та саму консоль Switch. Ви навіть можете знайти пропозицію, яка включає в себе ігри або карту microSD, що матиме більше сенсу, ніж ремонт.

Деякі люди, можливо, захочуть зробити все, щоб відремонтувати одну з оригінальних легко модифікованих консолей Switch , які дуже затребувані на ринку вживаних засобів.

Цікаво: Ентузіаст створив ігрову приставку розміром з монету.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version