Home Новини сучасних технологій Nvidia готується представити нову однокристальну GPU

Nvidia готується представити нову однокристальну GPU

0
Nvidia готується представити нову однокристальну GPU

Сьогодні надійшла інформація, що Nvidia готується представити нову однокристальну GPU. Також повідомляється, що Nvidia прийняла рішення відкласти випуск відеокарт Hopper з багатокристальними графічними процесорами, і спочатку представити нову серію однокристальних GPU під назвою Lovelace.

Як стверджується, всередині самої компанії для позначення цих GPU використовується шаблон ADxxx. Назва обрана на честь Августи Ади Кінг (уродженої Байрон), графині Лавлейс, більш відомої як Ада Лавлейс. Вона описала обчислювальну машину, розроблену Чарльзом Беббідж, і склала для цієї машини першу в світі програму, тому її прийнято вважати першим програмістом.

Графічні процесори Lovelace будуть розраховані на випуск 5-нанометровій технології, але поки неясно, хто з двох виробників, що освоїли такі норми, виступить виробничим партнером Nvidia.

До речі, стилізований портрет Адв Лавлейс можна було зустріти в 2018 році на футболці Nvidia, відомої як Company of Heroes. Він межує з портретами інших історичних особистостей, які відіграли значну роль у розвитку комп'ютерної галузі.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Exit mobile version