Реклама

Один навушник перестав працювати. Як вирішити цю проблему?

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Стаються ситуації, коли один навушник перестає різко працювати. Ця проблема стосується тих, хто перейшов на бездротові моделі. Причини можуть бути різні, але ми розглянемо найпоширеніші проблеми та пояснимо, що потрібно робити.

Відключився один з навушників

Навушники постійно зберігаються в спеціальному кейсі. Якщо їх звідти дістати, то вони одночасно підключаються до смартфона та почнуть відтворювати звуки. Якщо користувач помітив, що звучить лише один навушник (модуль), то варто увімкнути той, що не працює. Для цього потрібно просто затиснути на декілька секунд кнопку (сенсорну або механічну) та дочекатись, поки на модулі засвітиться індикатор. Після цього навушник повинен працювати, як раніше. Ця порада буде в нагоді, якщо навушники справні, але відбувся збій.

Цікаво: Що таке навушники для спорту та як їх правильно обрати.

Розрядився навушник

У всіх парах навушників один виконує головну роль, а інший другорядну. Основний модуль може швидше розряджатись, тому якщо він перестав працювати, варто поставити обидва модулі на зарядку в кейс. Якщо на двох засвітиться індикатор, то скоро обидва навушники почнуть працювати. Якщо ж індикатор не світиться, то можна перевірити контакти. Вони бувають забруднені, а очистити їх можна за допомогою ватної палочки без води.

Модуль не синхронізується

Коли навушники дістаються із кейса, то один головний навушник активується і передає сигнал другому. Таким чином користувач чує музику в обох вухах. Буває, що один з модулів (другорядний) перестає звучати, бо не синхронізується з головним. В такому випадку треба виконати просту інструкцію:

  • Відкрити налаштування Bluetooth та повністю відключити навушники від смартфона.
  • Затисніть кнопки на обох навушниках на 5 секунд, а потім затисніть ще раз на 20-50 секунд. Це допоможе скинути налаштування модулів до заводських.
  • Поставте навушники в кейс, нехай постоять там декілька секунд. Вийміть їх знову.
  • Повторіть підключення навушників до смартфона.

Щоб скинути навушники до заводських налаштувань, потрібно прочитати інструкцію, бо не кругом вона така, як ми описали. Дані можна прочитати на упаковці навушників або прочитати в інтернеті на сайті виробника.

Цікаво: Що краще для ігор: дротові чи бездротові навушники?

Поламався навушник

Буває, що проблема не в налаштуваннях, а в поломці одного з модулів. Може вийти з ладу й сам кейс. Якщо таке сталось, то потрібно звернутись в сервісний центр. Самостійно краще таку проблему не вирішувати.

Цікаво: Відомо, як працюють навушники з шумопоглинанням.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Названо 6 причин, чому ПриватБанк може відмовити в наданні кредиту

Протягом останніх двох років, українці все частіше звертаються за кредитом в Приватбанк. Причини вибору саме ПриватБанку цілком очевидні -...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -