Реклама

Як дізнатися, чи шахраї оформили на вас кредит в ПриватБанк?

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Останнім часом шахраї неймовірно активні і українці потрапляють в їхні пастки знову і знову. Якщо найчастіше їхні дії спрямовані на отримання ваших конфіденційних даних, до яких входять дані банківської карти, пін-код для зняття готівки, пароль для входу в Приват24 та короткі секретні коди для підтвердження дій, то останнім часом почастішали випадки із оформленням кредитів без відома жертви. Найчастіше таке трапляється із клієнтами великих банків України, серед яких найпопулярнішим є Приватбанк. В даному випадку виникає логічне запитання, як дізнатися, що шахраї оформили на вас кредит в ПриватБанк або ж іншому великому банку.

Для початку розберемося, яким чином шахраї взагалі можуть оформити кредит на сторонню особу. Формально, кредит на вас можуть оформити двома способами, а саме за допомогою Приват24 або ж за допомогою підставних документів з вашими даними. Якщо другий спосіб складно та ризиковано "провернути", то з першим все набагато простіше.

Щоб шахраї змогли отримати кредит на ваше ім'я їм достатньо отримати доступ до Приват24 та перевести кредитні гроші на свій рахунок. Зазвичай все це відбувається максимально швидко і жертва до останнього може не усвідомити того, що трапилося.

То як дізнатися, що на вас оформлено кредит? Перший спосіб доступний через Приват24 або ж довідку в ПриватБанк. В Приват24 перевіряєте свій кредитний ліміт та рух кредитних коштів. Якщо там буде виявлено рух коштів, який ви не здійснювали, зразу повідомляйте ПриватБанк про шахрайство.

Наступний спосіб підходить для перевірки всіх кредитів, які можуть на вас "висіти" - Українське бюро кредитних історій (УБКІ). В даному випадку, необхідно перевірити свій кредитний рейтинг та кредитну історію. Якщо у вас є непогашений кредит, то в УБКІ ви про це дізнаєтеся максимально швидко.

Крім цього, ви зможете отримати всі деталі стосовно того, коли було взято кредит, де, на яку суму і тому подібне. У випадку, якщо у вас з'явився кредит, який ви не оформляли, необхідно максимально швидко його оскаржити.

Також незщодавно було названо 5 причин, чому ПриватБанк може заблокувати вашу карту.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Названы 4 хороших кнопочных телефоны с поддержкой двух SIM-карт

Стаття доступна українською...Как мы уже неоднократно сообщали, кнопочные телефоны не теряют популярности среди украинцев. Причин для этого вполне достаточно,...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -