Реклама

Названо 5 причин, чому ПриватБанк може заблокувати вашу карту

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Останнім часом в мережі можна зустріти все більше гнівних відгуків клієнтів Приватбанку, які стосуються блокування карток з невідомих причин. Цілком ймовірно, що блокування відбулося автоматично через підозрілі фінансові рухи на картці або ж з інших причин, про які вас на даний момент не повідомили. Зараз же буде названо 5 найпоширеніших причин, чому ПриватБанк може заблокувати вашу карту.

Причина 1: Карту загублено або вкрадено

ПриватБанк може заблокувати карту в тому випадку, якщо вашою карткою починають розраховуватися в незвичних для вас місцях, або ж покупки робляться на великі суми, хоча раніше такого не спостерігалося. В даних ситуаціях, в банку можуть подумати, що вашу карту викрали і в цілях безпеки, її заблокують.
Також можливий варіант, коли ви зателефонуєте в ПриватБанк, щоб вони заблокували карту через її втрату або викрадення.

Причина 2: Механічно пошкоджена карта або шахрайські дії

В даному випадку, блокування вашої карти розпочнеться із її блокування банкоматом. Банкомат не зможе коректно зчитати інформацію з карти і просто затримає її до приїзду інкасаторів або ж працівників банку. Те саме стосується й шахрайських дій, а саме неправильного введення секретного пін-коду 3 рази підряд. В такому випадку спрацює захист і карту банкомат вам не віддасть.

Причина 3: Вашу карту знайшли або користуються посторонні люди

В даному випадку може йти мова про дві ситуації, а саме тоді коли хтось знайшов вашу банківську карту і зателефонував в банк із проханням заблокувати її, або ж вашою карткою користується інша людина.
З першою ситуацією цілком зрозуміло, оскільки ваша карта втрачена і банк зобов'язаний в цілях безпеки заблокувати її.

Наступний випадок, це використання вашої карти посторонніми, до яких належать ваші батьки, діти, брати, сестри та інші родичі. Якщо в банку дізнаються, що банківську карту використовував хтось крім вас, то карту можуть заблокувати зразу і перевипустити тільки при вашому особистому зверненні.

Причина 4: Відсутній "рух" на банківській карті

Ще один можливий варіант особливо тоді, коли ви своєю картою не користувалися тривалий час. В даному випадку, банк може заблокувати вашу карту в цілях безпеки до подальшого вияснення ситуації у відділенні або ж за допомогою Приват24.

Причина 5: Сумнівні перекази

Ще одна причина, через яку досить часто блокують банківські карти. Зазвичай, блокування може відбутися в цілях протидії шахрайству, відмиванню коштів і схожих ситуаціях. В даному випадку, якщо в ПриватБанк з'явиться підозра хоча б на щось із цього переліку, карту заблокують до вияснення необхідних запитань в найближчому відділенні ПриватБанку.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Українцям розповіли, як правильно користуватися банківською карткою з NFC-чіпом

Останнім часом в Україні все більше стає популярним безконтактний спосіб оплати і все більше банків пропонують банківські картки з...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -