Home Новини сучасних технологій П’ять корисних функцій Gmail, про які ви, ймовірно, не знаєте

П’ять корисних функцій Gmail, про які ви, ймовірно, не знаєте

0

Gmail є найпопулярнішим сервісом електронної пошти в світі, з понад 1,8 мільярда активних користувачів щомісяця по всьому світу. Проте багато корисних функцій платформи Google , доступних у веб-версії та для мобільних телефонів Android та iPhone ( iOS ), залишаються непоміченими для людей.

Планування надсилання електронної пошти, автоматична організація повідомлень та ввімкнення значка непрочитаної електронної пошти на вкладці Chrome — це приклади маловивчених функцій, які можуть сприяти кращому використанню служби. Далі ITechNews перелічує п’ять «прихованих» функцій Gmail , про які вам потрібно знати .

1. Організація шляхом зміни кольорів маркерів

Поштову скриньку Gmail можна краще організувати за допомогою міток. Ця функція дозволяє легко відокремлювати повідомлення з різних категорій – таких як робота, покупки, навчання, інформаційні бюлетені тощо – у папці «Вхідні». Щоб візуально розрізняти електронні листи швидше, користувачі можуть змінювати кольори маркерів.

У веб-версії необхідно перейти на вкладку «Категорії», вибрати закладку та натиснути на три бічні точки, які з’являються у вибраному варіанті. Зміна здійснюється шляхом вибору параметра «Колір маркера». У Gmail є деякі попередньо визначені кольори, але ви також можете додати власний колір . Варто пам’ятати, що функція доступна лише у веб-версії.

Цікаво: Google дозволили користувачам відключати стеження в Gmail.

2. Планування доставки

Функція планування відправки полегшує життя тим, кому потрібно надсилати повідомлення заздалегідь на певні дати. У ньому можна запланувати зйомку контенту на рік вперед. Щоб скористатися цією функцією, користувачі повинні написати новий електронний лист, додати одержувача, натиснути стрілку біля пункту «Надіслати» та вибрати опцію «Запланувати відправку». Серед альтернатив, які пропонує Gmail , є «Завтра вранці», «Завтра вдень», «Понеділок вранці» та «Вибрати дату та час», параметр, який може налаштувати відправник.

У додатку процедура аналогічна. Відкривши опцію «Написати» та додавши одержувача, просто перейдіть до трьох крапок на бічній панелі та натисніть «Запланувати відправку». Параметри, які з’являться на екрані, будуть такими ж, як і у веб-версії. Ви також можете видалити заплановані електронні листи перед надсиланням. Для цього користувач повинен перейти на вкладку «За розкладом» і вибрати опцію «Скасувати подачу».

3. Режими перегляду

Ті, хто вважає за краще переглядати електронні листи в більш стиснутий спосіб, можуть змінити режим перегляду в Gmail . Ця функція дає змогу з’являти більше листів у папці «Вхідні», надаючи вам більш широкий огляд вхідних повідомлень. У веб-версії, натиснувши на шестерню «Налаштування», можна змінити щільність одержуваного вмісту.

Після активації просто виберіть один із доступних варіантів: «Стандартний», «Звичайний» і «Компактний». У додатку вам потрібно отримати доступ до «Налаштувань», вибрати «Загальні налаштування», «Макет дисплея бесіди» та вибрати один із трьох доступних варіантів для перегляду електронних листів.

Цікаво: Відомо, як відключити стеження в Gmail на смартфонах Xiaomi.

4. Значок непрочитаного повідомлення в Chrome

Активація значка непрочитаних повідомлень допомагає організувати вхідні листи та полегшує читання забутого вмісту в папці "Вхідні". Щоб активувати функцію у веб-версії, просто перейдіть до «Налаштування», «Переглянути всі налаштування», виберіть «Додатково» та активуйте опцію «Значок непрочитаного повідомлення». Потім просто натисніть «Зберегти зміни».

5. Автоматична організація електронних листів

Ще одна дуже корисна і маловивчена функція - це фільтр, який дозволяє автоматично організовувати електронні листи. За допомогою інструменту можна визначити, чи буде повідомлення архівувати, позначати як прочитане чи зірочкою, пересилати чи видаляти, серед інших можливостей. Завдяки цьому вміст, надісланий вашим босом, наприклад, завжди можна позначити як улюблене.

Щоб скористатися функцією у веб-версії Gmail , користувачі повинні перейти до рядка пошуку, натиснути піктограму налаштування, встановити специфікації електронної пошти, натиснути «Створити фільтр» і налаштувати його відповідно до своїх уподобань. У програмі ви можете налаштувати фільтри пошуку прямо в папці "Вхідні". Однак сервіс не дозволяє створювати фільтри за мобільним телефоном.

Також нещодавно ми розповідали, як забезпечити власну конфіденційність на електронному пристрої.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version