Home Новини сучасних технологій Перераховано корисні технології сучасності, які зроблять ПК та смартфони кращими

Перераховано корисні технології сучасності, які зроблять ПК та смартфони кращими

0

Здається, що все, що можна було придумати, вже придумано. Зараз нам доступна маса технічних цікавинок. Але технічний прогрес продовжує крокувати вперед і передбачити, що буде далі, неможливо. Але можна припустити, що наступні розробки можуть змінити наше відношення до техніки та гаджетів в цілому.

Хочу познайомити вас з деякими новинками, які скоро можуть ввійти в оновлення для смартфонів чи ПК. Вони досить довго розроблялись і вдосконалювались. І те, що колись здавалось фантазією, цілком може стати реальністю. Отже, почнемо екскурсію в світ технологій майбутнього.

Ультраширокосмуговий зв'язок UWB

UWB відомий давно. Суть його роботи полягає в трансляції в широкій смузі інформації. До неї мають доступ пристрої, що підтримують UWB. Вони отримують декаметровий діапазон хвиль. Apple AirTags використовують цю можливість для пошуку загублених предметів. Але її також можна використовувати для підключених пристроїв на низьких частотах.

Тут ми не говоримо про покращення сигналу, підключення до інтернету чи заміну Bluetooth на UWB. Мається на увазі взаємодія пристроїв, яка наприклад, дозволить відмикати розумний замок без ключа. Розробки в галузі UWB зможуть розширити можливість вмикання чи запуску пристроїв без натискання на кнопки. Тобто дасть можливість завести авто, коли ви будете до нього наближатись чи сидіти за кермом.

Мini-LED або мініатюрні світлодіодні екрани

Мini-LED на електролюмінесцентних панелях покращать їх використання, адже дозволять затемнювати будь-яку його частину. Звісно, надзвичайно важливим це є лише для фотографів у їх професійній діяльності. Але навіть звичайний користувач зможе оцінити переваги використання Мini-LED, переглядаючи телешоу чи відео.

Нам доступні міні-LED екрани в моніторах ПК. Цю технологію почали впроваджувати Apple в моделях MacBook Pro. Саме на них ми можемо побачити всі переваги тисяч зон затемнення. До них у 2019 році це намагались зробити Asus, але вони зіштовхнулись з повільним поглинанням.

Також ми нещодавно розповідали про те, що На широке застосування технології mini-LED в найближчі декілька років, не варто очікувати.

Технологія QD-OLED

Samsung почав використовувати дві технології в поєднанні для того, щоб отримати яскраві і чисті кольори, над чим попередньо почала працювати і конкурентна компанія LG.

На перший погляд може здатись, що внесено незначні зміни, але вони дали неабиякий результат для зображень на екранах продукції LG.
Samsung та Dell Alienware використовуватимуть QD-OLED для моніторів ПК та телевізорів. Компанія Sony також має намір скористатись цією технологією для своїх моделей.

Цікаво: Xiaomi робить ставку на OLED-технології.

Новітній стандарт бездротового з’єднання Wi-Fi 6E

Розробки цієї технології ведуться досить повільно. Але вже скоро ми матимемо можливість купити пристрої, які підтримують Wi-Fi 6E.

Впровадження новітніх стандартів Wi-Fi дозволить покращити якість з’єднання, зменшить затримки, та перешкоди для сигналу. Хоча технічно зміни здаються не значними, все ж вони дадуть помітні результати.
Більше того, деякі розробники уже говорять про Wi-Fi 7 та його переваги. Але нам не вдасться побачити пристрої, що його підтримують ще найближчі 2 роки.

Цікаво: Цікаві факти про Wi-Fi, які для багатьох невідомі.

Комп’ютерна шина PCI Express 5.0

Компанія Kioxia уже скоро представить нам твердотільні накопичувачі PCI Express Gen 5.0. Вони наполовину сильніші від своїх попередників PCI Express 4.0, які ще тільки починає впроваджувати настільна платформа Intel «Rocket Lake».

Нова технологія поки направлена на використання великими корпораціями, але мене не здивує, якщо скоро почнуть випускати ПК, що підтримуватимуть таку швидкість.

П’яте покоління ОП DDR5

DDR5 стала найновішою розробкою у сфері модулів пам’яті для комп’ютерів. Вона збільшує об’єми в 4 рази, а кожен з її попередників збільшував показник вдвічі.

Переваги п’ятого покоління пам’яті по справжньому зможуть оцінити любителі ігор, які оновляться до цієї версії. Купити ПК, що матиме DDR5 можна буде в другій половині цього року.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version