Home Новини сучасних технологій Відомо, як провести діагностику iPhone або Android власноруч

Відомо, як провести діагностику iPhone або Android власноруч

0

Часто нас цікавить питання, чи гаджет немає проблем. Гостріше воно постає, якщо купували ми його вживаним, або маємо намір продати. Щоб не переживати, можна провести діагностику. Для цього деякі Android уже мають набір інструментів. Або можна вибрати доступні програми в Google Play Store чи App Store.

З їх допомогою можна перевірити різні складові смартфона, такі як динаміки, камеру, датчики чи дисплей. Для цього добре підходять Phone Doctor Plus, Phone Diagnostics, Phone Check and Test та TextX.

Діагностика моделей сматфонів Samsung

Компанія Samsung забезпечила своїх користувачів можливістю самостійно зробити діагностику. Для цього потрібно набрати комбінацію: #0#. Ви побачите екран діагностики. Доступні тести допоможуть перевірити якість екрану, вібрацію, звук чи різні датчики. Функція Touch допоможе перевірити сенсор, а Low Frequency – звуки, з частотою коливань до 400 Гц.

Потім потрібно буде натиснути «Назад», щоб повернутись. Або просто торкнутись екрану.

Також Samsung пропонує додаток, через який можна скористатись діагностикою. Він називається Samsung Members. Програма пропонує технічну підтримку, її можна встановити з Google Play.

В додатку натисніть «Діагностика» та оберіть окремий значок, що відповідає перевірці, наприклад, Bluetooth, датчиків, звуку чи сенсора. Або можна скористатись обширною діагностикою і перевірити все одразу. Якщо діагностику закінчено, а проблем не виявлено, на дисплеї з’явиться відповідна позначка.

Цікаво: Названо корисні функції смартфонів Samsung, про які ви могли не знати.

Діагностика моделей смартфонів Motorola

Певні моделі Motorola мають спеціальну програму, яка виявляє неполадки. Її назва Device Help. Для того, щоб протестувати звук, камеру, екран чи акумулятор, потрібно в програмі обрати пункт «Усунення неполадок».

Можна перевіряти обладнання окремо або, як і в Samsung, скористатись обширною перевіркою. Для цього потрібно натиснути на «Повний тест».

Як на iPhone та Android провести діагностику з Phone Doctor Plus
Обслуговування Phone Doctor Plus можуть використовувати і власники iPhone, і Android. Програма показує меню, в якому можна обрати тести на різні комплектуючі гаджета. Серед них: на GPS, зарядку, екран чи пам’ять.

Для запуску всіх тестів, потрібно натиснути «Відтворити». Коли діагностика закінчиться, програма покаже вам результати. Також можна скористатись можливістю побачити стан комплектуючих на екрані чи вартість вашого гаджета на даний час.

Також Phone Doctor Plus має цікаві можливості для Android. Він виявляє оригінальність деталей та має спеціальні тести для акумулятора.

Цікаво: Motorola випустили найдешевший субфлагман, який знищив Xiaomi та Samsung.

Як на iPhone та Android провести діагностику з Phone Diagnostics

Ця програма також дозволяє зробити повну діагностику. Для цього потрібно натиснути «Почати». Або ж можна обрати окремий тест для Wi-Fi, мобільного доступу, камери, сенсору чи багатьох інших складових гаджета.

Повідомлень про результати тестування не буде. Просто пройдені тести будуть світитись зеленим, а невдалі – червоним. Також, при необхідності, вона може направити вас на ремонт. Якщо ви хочете користуватись програмою без надокучливої реклами, можна заплатити менше 2 $, а взагалі, користування безкоштовне.

Також нещодавно ми розповідали про те, що купуючи вживаний або відремонтований телефон на OLX не варто поспішати.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version