Реклама

Перша країна домовилася з Ілоном Маском за інноваційний інтернет Starlink

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Сьогодні стало відомо, що перша країна домовилася з Ілоном Маском за інноваційний інтернет Starlink. Великобританія дала зелене світло супутникової інтернет-службі SpaceX Starlink, і користувачі в країні вже отримали комплекти для публічного бета-тестування компанії. Ofcom в листопаді надала аерокосмічної компанії Ілона Маска (Elon Musk) дозвіл на запуск Starlink. Про це ресурсу Вusiness Insider повідомив представник регулятора.

SpaceX запустила бета-тестування Starlink в США в кінці 2020 року. Ліцензія Великобританії дозволяє Starlink конкурувати з традиційними наземними провайдерами Інтернету на кшталт BT Group, а також супутниковими компаніями на кшталт OneWeb.

Жителі Великобританії, які підписалися на бета-тестування «Краще, ніж нічого», вже почали отримувати комплекти Starlink від SpaceX вартістю 439 фунтів стерлінгів (близько $ 600). Щомісячна плата за тестову послугу становить ще 84 фунта (~ $ 120).

Філіп Холл (Philip Hall) з сільської місцевості Девона на південному заході Англії повідомив в п'ятницю Insider, що отримав маршрутизатор і термінал для підключення до супутників напередодні Нового року. За його словами, швидкість скачування при інтернет-підключенні у нього раніше становила всього 0,5 Мбіт / с у провайдера British Telecom. Тепер завдяки Starlink вона в середньому становить 85 Мбіт / с. «Вже через годину після установки ми провели вікторину через Zoom з онуками - це було чудово», - сказав він.

У повідомленні SpaceX передплатникам від 26 жовтня йдеться, що користувачі, які беруть участь в бета-тестуванні, можуть розраховувати на швидкість від 50 до 150 Мбіт / с. Деякі користувачі з США заявили, що спостерігають швидкість завантаження понад 210 Мбіт / с.

Метою Маска в рамках Starlink є надання надшвидкісного широкосмугового Інтернету по всьому світу за допомогою величезної угруповання, що налічує тисячі і навіть десятки тисяч супутників на низькій навколоземній орбіті. SpaceX вже запустила не менше 830 працюючих супутників Starlink.

У грудневому брифінгу OneWeb заявила про плани вивести на орбіту 650 супутників. У перспективі компанія теж хоче створити величезне угруповання з тисяч супутників. Starlink початку бета-тестування свого сервісу в Північній Америці і на півдні Канади в 2020 році. Великобританія - не єдиний великий ринок, на який виходить SpaceX. Повідомляється, що Греція, Німеччина та Австралія теж схвалили широкосмуговий супутниковий послугу зв'язку.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Nokia представили власну операційну систему

Сьогодні з'явилася цікава інформація, в якій йдеться про те, що Nokia представили власну операційну систему для центрів обробки даних....
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -