Home Новини сучасних технологій PlayStation 5 може виявитися останньою ігровою приставкою Sony

PlayStation 5 може виявитися останньою ігровою приставкою Sony

0
PlayStation 5 може виявитися останньою ігровою приставкою Sony

PlayStation 5 може виявитися останньою ігровою приставкою Sony. А Microsoft може не випустити наступницю Xbox Series X.

Життєвий цикл ігрових консолей і Sony, і Microsoft більше, ніж у більшості сучасних ПК, і становить в середньому 6-7 років. З огляду на те, що ігрові приставки нового покоління – PlayStation 5 і Xbox Series X – виявилися дорогими у виробництві і, за чутками, продаються в мінус, у Sony і Microsoft буде бажання продовжити їх життєвий цикл ще більше. Але якщо за цей час хмарні ігрові сервіси отримають сильний поштовх у розвитку, то ні PlayStation 6, ні наступницю Xbox Series X ми вже можемо не побачити.

Поки хмарні ігрові сервіси типу Google Stadia і Apple Arcade не в змозі скласти конкуренцію ігровим консолям. Очікується, що в наступні сім років вони можуть значно змінитися - додати в продуктивності, кількості ігор та інших аспектах. В такому випадку «хмарний геймінг» зможе скласти вже реальну конкуренцію PlayStation і Xbox.

При цьому у хмарних сервісів буде традиційна перевага в гнучкості: грай хоч на смартфоні, хоч на планшеті, ПК або ноутбуці. Саме виходячи з таких прогнозів аналітики Citi Securities Japan роблять припущення про те, що PlayStation 6 вже може не з'явитися. Користувачі просто звикнуть до хмарним ігрових сервісів, і їм просто не потрібно буде купляти зайвий вузькоспеціалізований ігровий пристрій у фізичному втіленні.

Читайте також: Контролери Stadia будуть працювати через Wi-Fi.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version