Home Новини сучасних технологій Бізнес новини Правила користування банківськими картками

Правила користування банківськими картками

0

Зараз вже всі вміють користуватись банківськими картками, але не усі пам’ятають про безпеку. Дехто взагалі не думає, що з коштами на картці може щось трапитись, особливо це стосується пенсіонерів. Вони не дуже обізнані в нових технологіях, тому і не уявляють які небезпеки бувають. В цій статті ми нагадаємо, що потрібно, а що не можна робити зі своєю карткою.

Зрозуміло, що уся інформація, яка зберігається на картці, являється конфіденційною. Тому не варто розголошувати ані номер карти, ані її CVV-код та пароль. Маючи усі ці дані, шахраї можуть легко оплатити щось в інтернеті, або ж просто вкрасти гроші. Біда в тому, що навіть щось одне із вищезазначеного може допомогти зловмисникам в їх схемах. Ось, наприклад, номер катки. Ми мало що не кожного дня зустрічаємо різні допомоги, благодійність, збори на лікування і т.д. В усіх цих оголошеннях вказані номери карток. Здавалося б, це безпечно, якщо усі так роблять.

Цікаво: Що вигідніше для українців – мікропозика чи кредитна картка?

Але ні. Якщо вам потрібно зібрати гроші на будь-що і дана інформація буде в загальному доступі, то краще відкрити спеціальну картку, на яку можна лише зараховувати кошти, а розраховуватись ними ні. Це не дасть змоги шахраям використати ваші гроші в своїх цілях.

Наступне, що точно треба тримати в таємниці, це смс з кодами від банку. Якщо ви робите якусь оплату в інтернеті, то вам обов'язково приходить одноразовий код із підтвердженням. Він лише ваш і нікому його говорити не треба, тим більше після введення він стає не активний. Якщо хтось, не важливо з яких причин, хоче дізнатись код, а ви знаєте що ніяких платежів не робили, то ні в якому разі не ведіться на це. Після надання доступу до коду ви залишитесь без грошей не карті.

Тепер поговоримо про правила користування картою в банкоматі та магазині.

В магазині все просто, намагайтесь самі проводити свою картку через термінал та вводити пароль так, щоб ніхто не побачив. Якщо ж касир сам хоче провести картку, то уважно слідкуйте за його діями і пін-код в будь-якому разі вводьте самі.

Цікаво: Перераховано місця, де не рекомендують носити банківські картки.

Якщо говорити про банкомат, то краще щоб він знаходився в самому ж відділенні банку, або в якомусь торговому центрі тощо. Чим більше людей, камер і охорони, тим нижчі шанси втрапити в обман шахраїв. Злодії встановлюють на банкоматах різні пристрої для зчитування даних. Тому краще не користуйтесь банкоматами, які стоять на вулиці в малолюдному місці.

Ну і остання порада - прив'язуйте картку до номера телефону. Не всі розуміють чому це так корисно. Справа в тому, що якщо у вас підключена дана послуга, то жоден платіж в інтернеті не пройде без підтвердження та вашого відома, а це дуже безпечно.

Цікаво: Відомо, як перевірити банкомат на наявність шахрайських пристроїв.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version