Home Новини сучасних технологій Режим польоту: що це таке і для чого цей мобільний функціонал

Режим польоту: що це таке і для чого цей мобільний функціонал

0

Режим польоту – це щось давнє і присутнє практично в будь-якій моделі смартфонів. Він був створений з метою запобігання перешкодам пасажирам, які використовують бездротові мережі, зв’язку між літаками.

Однак цей тип функції з часом застарів, враховуючи, що є рейси, які навіть пропонують Wi-Fi протягом всієї поїздки. Тож залишається питання: чи є режим польоту корисним і сьогодні?

Цікаво: «Режим розробника». Для чого він та чи варто переходити на нього звичайному користувачеві.

Для чого призначений режим польоту?

Незважаючи на те, що під час останніх польотів він втратив значення, цей інструмент продовжує використовуватися багатьма людьми. Це в кінцевому підсумку корисно для тих, хто хоче залишатися без зв’язку, не отримуючи повідомлення, дзвінки чи будь-які перешкоди через бездротові мережі, тому що для цього достатньо активувати режим польоту.

З його допомогою відключаються різні функції, такі як Wi-Fi, мобільні дані (3G/4G) і телефонні дзвінки.

Крім того, є й простіші позитивні моменти, які також мають велике значення залежно від контексту. Це стосується економії заряду батареї – оскільки немає під’єднаних мереж – і швидшої зарядки.

Якщо ви з тих людей, які не люблять бачити рекламу під час гри, увімкнути режим польоту також стане чудовою альтернативою. Зрештою, метод відключає Wi-Fi і мобільні дані, що робить матч набагато цікавішим, тому що ніщо не може завадити.

Для тих, хто контактує з дітьми і дозволяє їм мати доступ до свого мобільного телефону, перед використанням необхідно активувати режим польоту. Таким чином, можна уникнути того, що вони можуть здійснювати дзвінки або робити покупки через Інтернет, оскільки ці інструменти будуть недоступні після активації опції.

Також важливо пам’ятати, що не всі рейси роблять режим польоту необов’язковим. Насправді, деякі навіть вимагають, щоб функція підтримувалася на шляху, щоб уникнути будь-яких перешкод у спілкуванні.

Цікаво: Названо основні відмінності між режимами “Беззвучний” і “Не турбувати” на смартфоні.

Як активувати режим польоту?

Як для Android, так і для iOS процес активації надзвичайно простий. У першому випадку просто перетягніть панель завдань зверху вниз і проаналізуйте показані параметри. Знайшовши режим польоту, просто увімкніть його.

Крім того, можна досягти такого ж результату також, починаючи з налаштувань пристрою, використовуючи рядок пошуку безпосередньо, щоб знайти те, що ви шукаєте, а потім активувати його.

На iOS також легко досягти результатів. Для цього просто відкрийте Центр керування пристрою, знайдіть значок режиму польоту та торкніться його. Готовий!

Що продовжує працювати на мобільному пристрої?

Режим польоту вимикає всі функції бездротової мережі, за винятком Bluetooth, який продовжує працювати в звичайному режимі.

Таким чином, решта пристрою також продовжує працювати без обмежень, дозволяючи користувачеві переміщатися будь-якою функцією, якщо їм не потрібен Інтернет або подібний принцип.

Цікаво: Чи справді необхідно використовувати нічний режим на смартфоні.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version