Home Новини сучасних технологій Бізнес новини Різновиди банківських карток. Для чого вони створені та які можуть бути наслідки...

Різновиди банківських карток. Для чого вони створені та які можуть бути наслідки після користування ними

0

З розвитком всіх сучасних технологій, до переліку нових можливостей додалось користування банківськими картами. Вони є в наявності майже у кожного громадянина (крім маленьких дітей), так як вони просто необхідні для зручності та комфорту у нинішньому світі.
Тому не дивно, що на сьогоднішній день ми маємо величезний вибір різноманітних видів банківських карток, наприклад: кобрендингові картки, зарплатні, кредитні, дебетові, картки з овердрафтом та з кешбеком. В даній статті, ми коротко опишемо можливості кожного виду. Нижче вказана вся інформація.

Кобрендингові картки

І розпочнемо цю статтю із кобрендингових карток.
Чесно кажучи, тут з самої назви стає зрозуміло, так як прикладка «ко» означає «з, разом»,а «брендинг» - це певна компанія чи розробники.
Тому, кобрендингові картки, це презентовані картки банком, але разом з іншою установою, точніше з розробником.

Зарплатні картки

Тут також довго не потрібно гадати, так як зарплатні картки видають працівникам однієї компанії, і як вже можна було зрозуміти, на подібні картки надходить ЗП (заробітна плата).

Кредитні картки

На картки з такою назвою знаходиться своє призначення, так як зазвичай, на кредитки такого типу, від фінансової установи надходить певна сума коштів, якою може користуватися клієнт.

Цікаво: Чи можуть шахраї з банківськими терміналами вкрасти гроші з вашої банківської картки.

Дебетові картки

А це звичайні картки, якими кожен з нас користується кожного дня та користуємося ми нею в залежності від того, наскільки поповнили.

Картки з овердрафтом

Даний різновид банківських карток може працювати в двох режимах: Ви самостійно поповнюєте її рахунок, а потім користуєтесь нею, а також туди може надходити певна сума коштів від банку, якою може користуватися громадянин.

Картки з кешбек системою

Прочитавши саму назву, вже можна зробити висновок, що даний різновид карток призначений для покупок в онлайн-магазинах, так як маючи цю картку, користувачу нараховується певний бонус. Тобто, повертається деяка сума фінансів.

Отже, з різновидами банківських карток розібралися, проте, варто взяти до уваги той факт, що користування ними не завжди безпечне, так як на сьогоднішній день через розвиток всіх технологій, зловмисники навчилися анулювати рахунки клієнтів певних фінансових установ.

Тому, система теж не стоїть на місці, і в ролі захисту наших карток, стоїть код-пароль, таємне слово, пін-код й так далі.

Цікаво: Названо причини розмагнічення банківських карт.

На що потрібно звернути увагу:

Окремий фактор, на який ми вирішили звернути Вашу увагу, читаючи нашу статтю, це кредитні картки, точніше чим відрізняються послуги кредитки такого виду від звичайного оформленого кредиту.

А різниця в них достатньо значна. Чому? Ось і відповідь:
при оформленні реального кредиту, Ви ставите під заставу власне майно, а коли отримуєте кредитну картку, Вам нараховуються лише певні відсотки від витрачених коштів.

Проте, краще не ризикувати з такими речима, тому, що це також небезпечно, особливо в тому випадку, коли Ви не виплатили вчасно необхідну суму.

Також нещодавно було названо способи, які допоможуть захистити ваш банківський рахунок в ПриватБанк від шахраїв.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version