Home Новини сучасних технологій Розкрито дату релізу нових процесорів Intel Rocket Lake

Розкрито дату релізу нових процесорів Intel Rocket Lake

0
Розкрито дату релізу нових процесорів Intel Rocket Lake

Сьогодні було розкрито дату релізу нових процесорів Intel Rocket Lake. Також було розкрито деяку інформацію про новинок. Віце-президент Intel Джон Боніні (John Bonini) заявив, що настільні CPU лінійки Rocket Lake, які будуть ставитися до 11 покоління процесорів Core, вийдуть в першому кварталі наступного року. Ймовірно, як і говорилося раніше, в березні. Анонс при цьому явно відбудеться раніше. Можливо, на CES 2021, а можливо ще в цьому році. Також Боніні підтвердив, що ці процесори будуть підтримувати PCIe 4.0.

Згідно з усіма наявними витокам і чутками, процесори Rocket Lake збережуть 14-нанометровий техпроцес, але вперше за багато років змінять архітектуру. Це буде архітектура Cypress Cove, хоча, ймовірно, це просто нова назва для архітектури Willow Cove, яка лежить в основі мобільних Tiger Lake. Тобто це будуть перші настільні процесори Intel з новою архітектурою з часів Skylake. А ще ці CPU отримають графічні ядра Xe.

На жаль, через збереження 14-нанометрового процесора Intel явно не зможе ні збільшити кількість ядер, ні істотно наростити частоти. Тобто нас чекають максимум восьми- або десятиядерні моделі, ймовірно, з піковими частотами в районі 5 ГГц. З огляду на те, що вже завтра AMD представить настільні Ryzen 5000, і це буде вже друге покоління 7-нанометрових процесорів, новинкам Intel доведеться несолодко.
Крім того, Боніні також підтвердив прихильність Intel ігровому сегменту, але просувати свої CPU, як ігрові - навряд чи виграшна стратегія на тлі успіхів AMD.

Рекомендуємо: Опублікувано Подробиці Про Процесори Intel Adler Lake.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version