Реклама

Розкрито нову схему шахраїв та відомо, як від неї вберегтись

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Схем у шахраїв дуже багато і більшість із них вже знають люди. Але недобросовісні громадяни не зупиняються і постійно вигадують щось нове. Коли телефонують і просять кинути кошти комусь із рідних, усі знають, що спочатку треба пересвідчитись чи це не грабіжники. Далі з’явились дзвінки з розмовами про те, що користувача ніби то хотіли зламати. А зараз є ще одна схема, про яку і поговоримо.

Почнемо з однієї реальної історії. Якось до користувача подзвонили "працівники банку" і повідомили, що була спроба вкрасти кошти з картки. Чоловік довго не думаючи, сказав, що піде писати ще й заяву до поліції. Шахраї довго переконували його, що самі справляться, на що клієнт погодився. Грабіжники зраділи і далі почали на пряму просити номер карти, код на зворотній стороні і прізвище та ім'я. На це вони отримали неправдиву інформацію і розізлились. Помста була у вигляді постійних дзвінків з пропозиціями покупки товару, смс та інших набридливих дій. Звісно, з часом це все зупинилось, але те, що шахраї явно обурились, це точно.

Цікаво: Чи можуть шахраї з банківськими терміналами вкрасти гроші з вашої банківської картки.

Тепер повернемося до головної теми. Який ж вид шахрайства актуальний зараз? Вам приходить на картку сума грошей (зазвичай від трьох до десяти тисяч гривень), ви не знаєте звідки, радієте і витрачаєте її. Далі вам починають дзвонити з кредитних організацій, а також колектори, і наполегливо просити віддати кошти.

Що робити в такій ситуації? Для початку не чіпати кошти, які прийшли. Бачите дивну суму на карті, відразу йдете в банк і пишете заяву, що отримали гроші помилково. Далі, коли до вас дзвонять, повідомляєте про цю заяву і добавляєте, що ще підете в поліцію. Зрозумійте, що винен тут тільки шахрай, а ви могли стати жертвою, але поступили вірно.

Також нещодавно було названо способи, якими шахраї дізнаються пароль до Приват24.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Які є нові функції у Viber і як ними користуватись?

В Україні мало що не кожен користується месенджером Viber, тому ця стаття багатьом буде цікава. У зв'язку з такою...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -