Home Новини сучасних технологій Розповідаємо, чому Facebook називають Facebook

Розповідаємо, чому Facebook називають Facebook

0

Facebook, популярна соціальна мережа, має мільярди користувачів по всьому світу. Ви коли-небудь замислювалися, як ця служба отримала назву – і що взагалі означає «Facebook»? Ми пояснимо.

Посилання на друковані довідники для студентів університетів

У якийсь момент у 20 столітті деякі американські університети (і деякі приватні середні школи ) почали випускати довідники студентів, які включали знімки студентів, подібні до щорічників, але часто орієнтовані на нових або майбутніх студентів. Люди звикли називати цей тип каталогу «facebook», «facebook» або « первокурсник facebook ».

Будучи студентом Гарварду в 2003 році, Марк Цукерберг був нетерплячий , що Гарвард не створив фейсбук для першокурсників, тому він взяв справу в свої руки і незаконно зібрав фотографії студентів з різних будинків Гарварду та опублікував їх на веб-сайті під назвою facemash. com . Веб-сайт Facemash дозволяє відвідувачам порівнювати та оцінювати привабливість студенток, подібно до популярного в той час Hot or Not. Цукерберг потрапив у великі проблеми з Консультативною радою Гарварду, але швидко закрив сайт і не зазнав дисциплінарних стягнень.

Цікаво: Meta відкриє свій перший фізичний роздрібний магазин.

Цукерберг вже був знайомий з довідником під назвою «Адресна книга фотографій» у своїй приватній школі Phillips Exeter Academy, яку студенти неофіційно називали «facebook».

У 2004 році Цукерберг перегрупував і створив TheFacebook.com, який запозичив модель соціальної мережі Friendster , де люди добровільно завантажували власні фотографії та інформацію, що не порушувало жодних університетських правил. Він одразу став популярним у Гарварді й швидко розвинувся в інших університетах, змінивши назву на «Facebook» у 2005 році і зрештою відкривши широку публіку в 2006 році .

Від Facebook до Meta

Виявляється, людям дуже подобається дивитися на фотографії один одного. Популярність Facebook виросла, досягнувши 100 мільйонів користувачів у 2008 році та 1 мільярда користувачів у 2012 році . Станом на березень 2022 року Facebook налічує близько 2 мільярдів активних користувачів у всьому світі, і лише нещодавно мережа вперше помітила негативне зростання кількості користувачів .

У жовтні 2021 року материнська компанія Facebook змінила назву на Meta, намагаючись оживити метавсесвіт . Поки що це був важкий перехід , але соціальна мережа Facebook все ще широко використовується в усьому світі — і все почалося, коли студенти Гарварду захотіли зв’язатися та побачити фотографії один одного.

Цікаво: Як у Facebook знайти раніше заблокованих людей.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version