Реклама

Розповідаємо, чи оновлення iPadOS 16 доступне для вашого планшету

Останні Новини

Кожного року виходить велике оновлення операційних систем від Apple. Минулий рік звісно не виключення. Восени користувачі зустріли iOS 16, iPadOS 16 та MacOS Ventura. Яка є тенденція?

Кожне оновлення підходить лише під ряд найновіших пристроїв, а деякі старі не підпадають під вимоги і залишаються без підтримки виробника. Сьогодні мова піде про оновлення ОС для планшетів, тобто про iPadOS 16. Кажуть, що всі її функції зможуть оцінити лише власники пристроїв на процесорі М1. Давайте детально розберемо, які ж це саме моделі.

Чим унікальне оновлення iPadOS 16? В ньому є функція багатозадачності (Stage Manager). Це говорить про те, що користувач зможе одночасно використовувати багато програм в різних вікнах. Щоб дізнатись чи є в вашому планшеті чіп М1, подивіться на модель на задній панелі. Ось список тих, що точно мають такий процесор:

  • iPad Air 5 2022 року. Може мати 64 або 256 Гб. Номери моделей: A2588, A2589, A2591.
  • iPad Pro 5 2021 року із екраном 12,9 дюймів. Може мати 128 ГБ, 256 ГБ, 512 ГБ, 1 ТБ і 2 ТБ. Моделі: A2378, A2461, A2379, A2462.
  • iPad Pro 3 2021 року із екраном 11 дюймів. Може мати 128 ГБ, 256 ГБ, 512 ГБ, 1 ТБ і 2 ТБ. Моделі: A2377, A2459, A2301, A2460.

Цікаво: Відомо, чи Apple iPad справді водонепроникні

Є ще один спосіб перевірити, чи ваш планшет буде підтримувати всі функції оновлення iPadOS 16, а особливо багатозадачність. Для цього зайдіть в Загальні налаштування та відкрийте розділ Про пристрій. Там буде вся інформація про ваш планшет. Якщо він один із тих, що ми перечислили раніше, то вам пощастило і функції дійсно будуть доступні.

До речі, якщо у вас iPad Pro 5 розміром 12,9 дюймів і ви займаєтесь чимось, що пов'язано з графікою, дизайном, редагуванням фото/відео, то в оновленні буде доступним режим Reference Mode.

Окрім моделей, які точно отримають Stage Manager, є ще й ті, які не підходять під вимоги, але оновлення будуть мати, просто не зі всіма функціями. Ось список цих планшетів:

  • iPad 5 і новіші.
  • iPad mini 5 і новіші.
  • iPad Air 3 і новіші.
  • Абсолютно всі версії iPad Pro.

Цікаво: Нові можливості багатозадачності в планшетах на iPadOS 16.

Отож, якщо ви щасливий власник однієї із вище написаних моделей, тоді для вас буде доступне оновлення iPadOS 16. Тільки от питання в тому чи в повній версії, чи без деяких функцій. Хто бажає, може вже скористатись бета-версією. Але найкраще буде дочекатись осені та отримати повноцінне допрацьоване оновлення.

Цікаво: Названо найпростіший спосіб видалити фон із фотографій на iOS, iPadOS та Android.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Як почистити чохол Apple AirPods

Якщо у вас є пара навушників Apple AirPods або AirPods Pro, є ймовірність, що ви берете їх із собою...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -