Реклама

Розповідаємо, що таке Siri і як вона працює

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Siri — це цифровий помічник Apple , присутній на кількох пристроях компанії, таких як iPhone , iPad і Mac . Спочатку він був випущений у 2011 році з iPhone 4s і з тих пір став фундаментальною частиною програмного забезпечення Apple .

Це система штучного інтелекту , за допомогою якої можна шукати в Інтернеті, надсилати повідомлення, телефонувати іншим людям і багато іншого. Асистент також може відповісти на запитання про погоду, місцезнаходження та іншу інформацію. Система штучного інтелекту Siri також дозволяє використовувати її як особистого помічника, допомагаючи людям запам’ятовувати зустрічі та завдання.

Що таке Siri?

Віртуальний помічник Apple може розуміти та виконувати функції, пов’язані  з операційною системою мобільного телефону,  за допомогою голосових команд.

Siri набула великої популярності в Інтернеті, коли люди почали використовувати не лише основні функції цієї функції. Спочатку ідея віртуального помічника полягає в тому, щоб бути для користувача немов другом, який відповідає на запитання, розповідає анекдоти і навіть співає імпровізовані пісні. Ці подвиги підкорили серця публіки.

Технологія, яка зараз тісно пов’язана з виробником мобільних телефонів, була розроблена в 2007 році некомерційним науково-дослідним інститутом SRI International. Початковий бюджет проекту становив 8,5 мільйонів доларів, його розробили Даг Кітлаус, Адам Чейер, Том Грубер і Нормам Вінарскі.

Через три роки після розробки Apple придбала технологію та випустила її в 2011 році разом з iPhone 4s з операційною системою IOS 5.

Віртуальний помічник працює за допомогою комбінації ШІ (штучного інтелекту), обробки природної мови та технологій розпізнавання мови. Він складається з усвідомлення контексту, делегування послуг та інтерфейсу, який дозволяє користувачеві вводити або надсилати аудіо.

За кілька секунд Siri інтерпретує мову користувача, перетворює її в код, визначає шаблони та ключові слова, потім визначає запит і отримує відповідь із бази даних телефону та онлайн-серверів, формулюючи повну, зв’язну мову.

Назва Siri має норвезьке походження і означає «красива жінка, яка веде вас до перемоги», що багато говорить про призначення інструменту.

Цікаво: Відомо, чи можна використовувати Apple Watch без iPhone.

Як увімкнути Siri на iPhone

Щоб налаштувати Siri, виконайте наведені нижче дії.

  • Торкніться Налаштування на вашому iPhone;
  • Торкніться Siri & Search ;
  • Активуйте Siri .

Як відключити Siri

Щоб вимкнути Siri, виконайте наведені нижче дії.

  • Торкніться Налаштування на вашому iPhone;
  • Торкніться Siri & Search ;
  • Вимкніть Siri .

Як налаштувати Siri

Щоб налаштувати Siri, виконайте наведені нижче дії.

  • Торкніться Налаштування на вашому iPhone;
  • Торкніться Siri & Search ;
  • активувати Siri;
  • Торкніться Налаштування Siri ;
  • Активуйте режим розпізнавання голосу .

Цікаво: Відомо чому iPhone 14 стане популярнішим ніж попередні моделі від Apple.

Як користуватися цифровим помічником

Щоб скористатися цифровим помічником, просто утримуйте бічну кнопку iPhone і розмовляйте з ним. Ви також можете використовувати інструмент, щоб надсилати повідомлення, телефонувати іншим людям і багато іншого. Щоб надіслати повідомлення, просто скажіть «Надіслати повідомлення [ім’я особи]».

Асистента також можна використовувати для пошуку в Інтернеті та відповідей на запитання про погоду, місцезнаходження та іншу інформацію. Якщо ви користуєтеся цією функцією вперше, вам може знадобитися поставити йому кілька запитань, щоб він ознайомився з вашим голосом. Після кількох днів використання інструмент має легше розпізнавати ваш голос.

Цікаво: Розповідаємо, як поділитися списком відтворення на Apple Music.

Як виправити помилки

Якщо у вас виникли проблеми з використанням майстра, є кілька рішень, які можуть допомогти:

  • Переконайтеся, що цю функцію ввімкнено в налаштуваннях;
  • Переконайтеся, що програмне забезпечення вашого iPhone оновлено;
  • Перевірте, чи працює підключення до Інтернету.

Цікаво: Слоту для SIM-карти в першому iPhone не повинно було бути. Чому?

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Mi Smart Band 5 дебютує в Європі вже скоро

Останні декілька тижнів ми надавали різноманітну інформацію та чутки, які стосувалися фітнес-браслета Mi Band 5. Сьогодні надійшла чергова порція...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -